Listen over de 195 bøkene jeg leste i år, viser at jeg har lest innen de fleste sjangere. Jeg har skrevet om de fleste bøkene, men mot slutten av året la jeg vekk to bøker som etter hundre sider absolutt ikke fenget. Dette kommer jeg til å bli litt flinkere til, i 2019, og kanskje jeg rett og slett leser noen bøker uten å notere for påfølgende omtale. Får jeg viljen min blir omtalene i 2019 kortere, så jeg kan bruke mer tid på lesing (evt. trening). Av de 195 bøkene jeg leste i år, kvalifiserte 95 av dem til nominasjon til Bokbloggprisen. Det er ingenting som er hogget i stein, men jeg føler på meg at fokus kommer til å havne andre steder i år, enn på nye norske utgivelser.
Beathe har en utfordring hvor vi skal lese alle de 14 kvinnelige vinnerne av Nobelprisen i litteratur. Selv har jeg lest 4 allerede, så 10 romaner frem mot oktober, det skal jeg greie.
Elida vil hjelpe oss igang med å lese 1001 bøker, og hennes utfordring tar jeg gjerne imot. Da jeg gikk gjennom boken min i 2014 laget jeg en liste på 51 leste bøker. Nå kommer jeg til å ta utgangspunkt i direktivene fra Elida og hennes oppdaterte gjennomgang, så listen min blir utvidet i 2019.
Anita har i år inspirert til diktlesing, med diktlesesirkelen hun sparket i gang. Hun trakk ut premier blant de som deltok, og gjett hva, jeg vant? Ikke bare vant jeg bokpremie, men jeg vant en bok jeg virkelig hadde lyst på. Takk Anita, jeg er selvsagt med på neste års diktlesesirkel!
Selv har jeg hatt flere prosjekter de siste årene. I 2016 hadde jeg tre forskjellige prosjekter på gang. Jeg fordypet meg i Shakespeare liv og skriving, og her fyller jeg på etter beste evne fremdeles. Jeg har også samlet titler fra Roald Dahl dette året, og kjenner at nå skal jeg sannelig få med meg litt flere av hans bøker. Det siste store dette året var På sporet av den tapte tid, og jeg er umåtelig stolt over å ha fullført Marcel Prousts store bokverk. Jeg har bestemt meg for å lese en av bøkene på nytt, så dette setter jeg som et mål for det nye året.
Inspirert av den gode erfaringen med å lese Proust, avsluttet jeg året med en annen klassiker, som det stadig vekk blir referert til, nemlig Miguel de Servantes Saavedras Don Quijote. Jeg valgte lydbokversjonen som er lest av Duc Mai-The, og det er jeg veldig fornøyd med.
2017 var viet til Knut Hamsun, og med hele hans samlede verker i hyllen, sier det seg selv at det er bare til å kjøre på i 2019 også. Fra 2013 har jeg et prosjekt med Amalie Skram, som jeg føler jeg ikke har sett helt i havn. I skrivende stund leser jeg Merete Morken Andersens flotte biografi Blodet i årene, noe som inspirerer til å finne frem enda flere av Amalie Skrams tekster i året som kommer.
Kort oppstilt blir målene slik:
10 kvinnelige Nobelprisvinnere ref. Beathe
12 1001-bøker ref. Elida
6 diktsamlinger ref. Anita
4 Shakespearerelaterte bøker
2 Roald Dahl
1 Marcel Proust
4 Knut Hamsun
2 Amalie Skram (relaterte bøker)
Jeg kommer til å lese krim og romaner, norske og utenlandske helt etter eget forgodtbefinnende, så får neste års oppdatering vise hvordan denne siste posten på programmet slo ut. Klarer jeg å komme ned i 150 bøker i 2019 skal jeg være fornøyd.
Miljøet av iherdige lesere har, med nye plattformer, blitt spredd for alle vinder, og vi som i flere år har fremstått som et samlet bokbloggermiljø, har nå mistet hverandre litt av syne. Vi er heldigvis en hard kjerne som holder på den gamle bloggen, så jeg blir ikke helt alene i året som kommer. Tusen takk til alle dere som er innom bloggen og kommenterer, jeg setter stor pris på at dere bruker tiden deres på å si hei ☺☺☺
Takk for det gamle dere, og riktig godt nytt år!
Håper å se mange av dere innom her
i året som kommer ☺