|
SanaBona sitt bilde, så dere kan se hvordan det skal se ut |
For bare et halvt år siden tenkte jeg at å kjøpe en dehydrator var litt heftig. Vel, med rawfood og sunn matlaging som største hobby falt det seg nå helt naturlig å skaffe en sånn. Heldig for meg som har vurdert dette kjøpet i månedsvis, at
SanaBona har rask leveringstid. Bestilt på mandag og hentet i dag. Jeg skulle vært filmet da jeg fraktet den store tunge esken på sykkel fra postkontoret og hjem. Ansiktsuttrykket til postdamen som hjalp meg å balansere esken på sykkelen var verdt sin vekt i gull.
Nå er alle ristene og mattene vasket, og jeg er klar til å sette i gang.
Må først ha meg en kladdebok som jeg kan notere hva jeg gjør, i tilfelle noe blir riktig så vellykket.
Hvorfor? "La din mat være din medisin", var det et lyst hode som sa en gang, og dette er jeg helt enig i. Når en først har fått smaken på hvordan det er å leve i en sunn, rein kropp, så vil en bare ha mer. Alt for mange lever med lav energi, små vonter og plager som de tenker er en del av det å være segselv.
Det er ikke det. Det er kroppen din som skriker etter levende mat, og okker seg over mengden avfallstoffer, som hoper seg opp. Jeg går mer og mer over til rå mat, slik at kroppen min får tilgang til alle enzymer, sporstoffer, vitaminer og mineraler som er i maten jeg spiser. Varme dreper enzymer ved en temperatur på mer enn 43 grader.
Her kan du lese litt mer om hvor viktig enzymene er for helsen vår.
Utfordringen er selvfølgelig hvordan en skal leve et "normalt" liv, med jobb, turer og ferier. Så lenge en er hjemme på kjøkkenet er det ikke et problem, men det er ikke lett å finne sunn ferdigmat når en er på farten. Dehydratoren skal derfor brukes til å lage diverse brød med lavt karbohydratinnhold, og ting som pizzabunner, kjeks, kakebunner, fahitalefser. Ved neste ferietur skal jeg være skikkelig forberedt og slippe å gå på en "smell".
|
De mange løse deler ligger til tørk etter å ha fått seg en vask |
|
Mitt første forsøk er selvkomponert! |
I går laget jeg rødbetrøre som jeg hadde en rest fra, og dagen før spiste jeg rå havregrøt, som jeg også hadde en rest fra. Dehydratoren er ideel til å trylle frem godsaker fra rester, så jeg startet mitt liv som "dehydratorinne" ved å slå sammen de to rørene og legge dem til tørking. Gleder meg til å se om resultatet blir bra. For å lage litt "skikkelig" mat også bestemte jeg meg for å prøve to av SanaBona sine oppskrifter. Det ble
Meksikansk brød, og
tortilla. Rørene ble veldig flytende, men det så greit ut da jeg stappet dem inn. Nå er det bare å vente til i morgen tidlig å se om alt går etter planen.
|
Dette er utgangspunktet for meksikansk brød |
|
Denne suppedasen er de samme grønnsakene bare minutter etterpå |
|
Tre suppedaser til skal bli deilige myke wraps til lørdagstaco`n i morgen |
|
5 brett står inni i natt, og jeg er veeeeeldig spent på resultatet |
Jeg satte de forskjellige rettene inn på forskjellig tid, og håper at det ikke gjør noe. Kunsten er å passe tørketiden, så jeg har skaffet meg en bok som jeg noterer hva jeg gjør, så jeg ikke skal gå i ball. Håper det regner i morgen, sånn at jeg kan være på kjøkkenet i hele morgen :)