Dette er alt som skal til for å lage deilige lavkarbo rundstykker |
4 egg
1 boks kokosmelk
5 dl "mel"
Her snakker vi selvfølgelig ikke om hvetemel (snakk om å banne i kirken) men en valgfri blanding av diverse andre sunne meltyper. Jeg har kjøpt min første boks med Fiberfin. Denne har 31 karbohydrater pr. 100 g, så det holder med litt. Funket bra sammen med det andre i dagens bakverk.
Jeg bruker følgende: (spiseskjeene mine er toppede)
Fiberfin er glutenfritt, 2 ss gir 6 karb
Cocosmel er glutenfritt, har 4 karb pr. 100 g, så bruk litt av denne, 2 ss er bare 0,5 karb
Mandler malte har 7 karb pr. 100 g så 2 ss gir 1,5 karb
Soyamel er glutenfritt, har 16 karb pr. 100 g så 1 ss gir 3,5 karb
Kruskakli har 9 karb pr. 100 men veier ingenting så du kan regne 1 karb pr. ss
Fiberhusk er et must. for å få deigen til å henge sammen. Bruk bare 1 ss ellers blir hele suppa som gelè.
Ha i 1 ts bakepulver, himalayasalt og evt. Garlic Gold Italian Herb Nuggets, hvis du har handlet på iHerb. Sondre elsker dette krydderet, som nesten har konkurert ut Chili Explotion`en...
Krossade linfrø og gresskarkjerner er de frøene som har minst karb, men har du rom for det ta gjerne med Solsikkekjerner og Sesamfrø også. Du velger selv om du vil lage det til mel i foodprosessoren, eller la magen få litt å jobbe med.
Jeg lager også mel av noen nøtter. Valnøtter og Paranøtter er de som har minst karb.
Kjempegode og mettende rundstykker med bare 3 karb i hver |
Som du forstår går mye på slump her, jeg bruker mest malte mandler, cocosmel og kruskakli og en del mel av nøtter. Når du har 5 dl "mel" rører du dette inn i egge/kokusmelk blandingen. La det stå i 15 minutter til det har fått tyknet til "muffinskonsistens". I dag raspet jeg en ostebit og rørte det inn, det ble kjempegodt.
Ha røren i 12 muffinsformer og stek på 180 grader i 30 minutter.
Gøy å bake, deilig å spise! Håper du hang med i svingene, dette ble litt blanding mellom oppskrift og folkeopplysning :)