torsdag 23. juni 2011

Veggiburger

Deilig lettvint mat i sommervarmen
Veggiburgere er en god gammel klassiker hjemme hos oss, og nå når Susanne skal være alene hjemme noen uker, ble det ytret ønske om en ladning lett tilgjengelig i fryseren. Når jeg fra annet hold samtidig fikk spørsmål om oppskrift på disse, var det bare å sette i gang med kokkelering og blogging.
Etter jeg har gått mer over til rå mat, ser jeg på disse typiske vegetarrettene som litt i overkant ihjelkokt, og de blir ikke laget så ofte lenger. I oppskriften er det også 1 dl hvetemel, som jeg i dag forsøkte å kutte ned, ved å bruke et dryss med Fiberhusk i tillegg til noen få spiseskjeer med mel. Dette så ut til å funke, så neste gang blir det ingen hvetemel med i røren.
Sånn gjør du:
1 kg gulrot kappes og kokes mør (ca. 15 min)
2 løk
4 fedd hvitløk
2 stilker celleri hakkes og freses
0,5 dl. soyasaus has over sammen med:
basilikum, paprikapulver, oregano og persille
Mos gulrøttene og løken i foodprosessoren, ha i
ca 6 ss tahin og 1 dl hvetemel ( evt. erstatt det med litt Fiberhusk)
Lag ca. 10 runde burgere på en stekeplate med papir,
med en rund form, type pepperkakeform.
Stekes på 200 grader i 20 min, snus etter 15 min.
Spises med grovt burgerbrød (hvis du ikke er på lavkarbo), salatblader og annet godt.
Burgere før steking
og etter steking

4 kommentarer:

  1. Så utrolig lekre de ble, nam :DD

    SvarSlett
  2. Jeg må lære meg å lage veggisburgere altså! Det er ikke så grei kombinasjon alltid å prøve å leve både kjernesunt, mest mulig rått, uten soya og nesten vegansk, men ikke helt...! Passer liksom ikke inn i noen båser ;-)

    SvarSlett
  3. Ja de ble kjempegode, nå er halvparten i magene og halvparten i fryseren.
    Jeg sliter litt med "forvirringen" jeg også. Vil helst spise rått og superfoods, og slippe sukker, hvete, kjøtt og melkeprodukter, men det er ikke lett.

    SvarSlett
  4. Så gode de ser ut. skal prøve disse. I`ll keep you posted!

    SvarSlett