onsdag 29. juni 2011

Rå deilig krydderkake

Deilig krydderkake fra Caroline Fibæk sin bok RawCake
Kanel brukes tradisjonelt til forebyggelse av forkjølelse og influensa, til og fremme appetitten og fordøyelsen, og så har den antimikrobielle og soppdrepende egenskaper. Kanel virker dessuten blodsukkerregulerende. Så vet du det...
Denne kaken var lett og lage, og smakte himmelsk, prøv da vel!
Kakebunn:
2 dl mandler fin males
2 dl valnøtter og
1 dl hasselnøtter grov males
2 dl dadler uten sten og
saften fra 1/2 appelsin kjøres i blender til en jevn masse
Skall fra 1 appelsin
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 strøken ts nellik
1 ss revet ingefær
1 revet eple
Bland sammen de malte mandlene og krydderet og ha i dadel/appelsinmosen.
Press alt sammen ned i en form som du har kledd med plast, og sett det i kjøleskapet.
Appelsinkrem:
1 dl macadamianøtter som har lagt i bløt i 2-3 timer
Saften fra 1 appelsin
Revet skall fra 1/2 appelsin
1 ss agavesirup
1 ss lecitingranulat
Blend alt sammen, (hold av litt appelsinskall til pynt)
Vend kaken ut av formen, og hell over glasuren. Pynt med appelsinskal
Den smakte fortreffelig med en gang.

3 kommentarer:

  1. åååh NAM! kommer på besøk ;D

    SvarSlett
  2. Det hadde vært koselig det!!

    SvarSlett
  3. Den så kjempegod ut! Og fin kakeform! Tror jeg har en liten sånn en stående en plass jeg også, den må jeg ta fram.

    sv: Haha, koslig. :-) God sommer til deg og!

    SvarSlett