Fjellturer og ferieturer
torsdag 24. mai 2012
Kjempegod glutenfri eplekake uten egg og melkeprodukter
Der er litt ingredienser i denne, men det er verdt arbeidet for kaken er sunn og veldig god.
Finn frem to boller, og bland dette i bolle nr. 1:
1,25 dl agavesirup
1,25 dl rapsolje
160 g kokt quinoa (kokt vekt)
2 ss malte linfrø
2 ts vaniljepulver
1 ts rødvinseddik
40 g malte eller finhakkede mandler
40 g rosiner
2 store epler raspet
Bland dette i bolle nr. 2:
160 g malte (glutenfrie) havregryn (mal i fp.)
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts malt ingefær
2 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts himalayasalt
24 g hele (glutenfrie) havregryn
Bland ingrediensene i begge bollene sammen. Bre det utover en liten langpanne. Stekes ved 180 grader 30-40 minutter. Avkjøles før servering. Kaken er fersk i mange dager.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Så spennende oppskrift :)
SvarSlettDenne har jeg lyst å prøve meg på :D Har tilogmed alt så kanskje jeg rekker det i morgen
Så bra! Det eneste som kan lage krøll er kokingen av Quinoa`en. Som du sikkert vet, skal den koke ca. 40 minutter, og så avkjøles. Lykke til uansett!
SlettUtrolig mange deilige ingredienser og kryddersorter :-)
SvarSlettDen så god ut!
SvarSlett