En av mange små lekkerbiskener som kom med hjem i kofferten |
Om du får tak i en flaske med de deilige dråpene, så lager du saus sånn:
1/2 løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
1 håndfull Porcini (tørket sopp) legges i kokende vann i 1/2 time
1/2 boks kremfløte
1 ss Creme Fraiche
salt og pepper
Stek forsiktig løk i godt smør eller cocosolje. Legg soppen i det kokende vannet og la stå. Ha løk, sopp (med vannet) og fløte i en panne og kok inn fløten til den begynner å tykne. Ha alt over i foodprosessoren og kjør til en fin masse. Denne trenger du ikke å sile. Tilbake i pannen med godsakene og ha i CF. Smak til med salt og pepper.
Bak grønnsaker i ovnen i en ildfast form med lokk. De jeg brukte i dag var:
3 gulrøtter
1 søtpotet
1 løk
2 fedd hvitløk
4 jordskokker
litt raspet ingefær
Hell over god olivenolje og ha på salt & pepper. Bakes tilsammen 30 minutter, ta av lokket halvveis, og rør litt rundt.
Terrassebordet er flyttet inn på kjøkkenet og er fylt med smaker |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar