mandag 1. mars 2010

Havrekjeks med 6,5 karber pr. stykk

Kanskje ikke helt ketosemat, men lavkarbo er det. Testet ut på mann og barn i dag og ble akseptert. Spiste en selv til kvelds, og for de med magesekk på størrelse med en ert, er det nok til kvelds.
Kok opp 2 dl melk og hell i 5 dl store havregryn
La det svelle i 10 minutter
Smelt 125 g smør og rør det i
Rør også i 2 dl sammalt spelt hvor du har blandet i
1 ts bakepulver
1 ts salt og
1/4 ts stevia (eller 1 ts fruktose)
1 ts kanel
Knip sammen deigen på bordet og trykk/kjevle den ut
Bruk et glass til å trykke ut runde kaker
Stek på 200 grader i 10-15 min alt etter som hvor tynn du vil ha dem

6 kommentarer:

  1. Kakene var veeeeldig gode!

    SvarSlett
  2. Hallo.

    Takk for oppskriften, kjeksen ga en lang
    ettersmak og lyst på en til:-)
    pappa

    SvarSlett
  3. Hei, - har laget kjeksene to ganger nå! Kjempegode og et godt alternativ til søtere kjøpekjeks. Men jeg har bløtlagt både havregrynene og spelten i et par timer på forhånd, siden jenta mi på 1,5 år også skal spise disse. Nå lurer jeg på å om det hadde vært godt med en slags sjokoladeglasur/krem evt. som man kan smøre oppå.Men da også selvsagt uten noe særlig sukker i. Har du noen oppskrift på sjokoladeblandinger som passer til dette?

    Flott blogg forresten ;-)

    SvarSlett
  4. Hei! Kjekt å høre at du likte disse. Kanskje du kan prøve denne glasuren, fungerer også fint som søtt smørepålegg
    http://tinesundal.blogspot.com/2011/08/dehydrator-trket-brownies.html
    Ellers er det lett å lage mandelsmør: Kjør 2 dl mandler til mel i foodprosessoren, og ha i 2 ts kokosfett. Vil du det skal smake sjokolade så har du bare i litt rått sjokoladepulver, da får dere i dere masse sunne næringstoffer.

    SvarSlett
  5. Jeg lagde også disse. Var gode! Men neste gang har jeg lyst til å prøve den med 2ts kanel, for smakens skyld. Og evt å bytte ut noe av det flytende med ett egg, for å få opp proteininnholdet! Noen som har prøvd noe av dette? Ønsker ikke å ødelegge en allerede god oppskrift!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for flott tilbakemelding!
      Oppskrifter er til for å gjøres om på. Jeg ser som oftest på dem som veiledende. God ide å ta med et egg til.

      Slett