torsdag 11. april 2013

Baba Ganoush ny og forbedret utgave - deilig som dipp eller til salat

Ny og forbedret oppskrift :)
Det er noen år siden jeg laget Baba Ganoush første gang, og jeg har laget det med jevne mellomrom siden. Det er en røre som har aubergin som hovedingrediens, noe som gjør den mye mer lavkarbo enn for eksempel hummus som er laget av kikerter.
Før påske hadde vi kurvfest på jobben, og en ny kollega, som ikke har bodd så lenge i Norge, hadde med seg sin variant, som jeg falt helt for. Nå har jeg laget den, som i tillegg til det jeg pleier å ha i, har tyrkisk yoghurt, oliven og persille.
Denne var supergod, og forsvant som tilbehør til falafel, råkost og rørte tyttebær.
Her finner du oppskriften, og i tillegg har du oppi oliven (god kvalitet) og finhakket persille. Ha i masse sitron og god olivenolje, så har du en smaksbombe du kommer til å elske!

2 kommentarer:

  1. Dette ser da godt ut! Verdt å prøve.

    SvarSlett
  2. Dette så veldig godt ut, så oppskriften er sendt videre til kokken i familien! :-)

    SvarSlett