fredag 26. august 2011

Tørking av havrekjeks og fruktbiter

Havrekjeks og fruktbiter, snacks spekket med næringsstoffer 
Disse to har jeg laget før, men sist laget jeg havrekjeksene med havremarv. Denne gangen brukte jeg store økologiske havregryn, og kortet bløtleggingstiden ned til 4 timer både for havregryn og aprikoser. Kjeksene ble gode uten den litt harde følelsen som marven gav.
Fruktbitene ble laget nøyaktig likt som sist.
Havrekjeks:
6 dl store havregryn som bløtlegges i 4-5 timer (husk å skylle noen ganger)
250 g tørkede aprikoser som bløtlegges like lenge
6 dl store havregryn som ikke bløtlegges
Kjør dette sammen i foodprosessor før du har det over blandingen under
Lag en blanding av:
2 dl hakkede mandler
1 dl kakaonibs
1 dl gojibær
1,5 dl rosiner
1 dl solsikkefrø
0,5 dl gresskarkjerner
Rør alt sammen sammen, og form små flate kjeks som du tørker i dehydrator på 41 grader (for rawfood) eller på 50 grader i stekeovn. Jeg hadde dem inni dehydratoren i 19 timer, med en snuing midt i.
Søte fruktbiter:
4 bananer
3 ss kokoskrem
2 håndfuller tørket bløtlagt frukt, mango, papaya og rosiner
2 dl hakkede mandler
2 ss gojibær
Mos bananer, kokoskrem og tørket frukt i foodprosessoren. Rør deretter inn det andre og klin det utover et paraflex underlag. Rut opp og ha det inn i dehydratoren i ca. 19 timer.

4 kommentarer:

  1. Dette så supergodt ut!! Må prøve meg på en variant uten havre... Kanskje med quinoaflak?

    SvarSlett
  2. Jeg ser jo at dette ikke er særlig lavkarbo, så jeg må også finne alternativer som er mye lavere på karbo enn dette her :)

    SvarSlett
  3. Attractive section of content. I just stumbled upon your
    web site and in accession capital to assert that I
    get actually enjoyed account your blog posts. Any way I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

    Here is my web site - click here

    SvarSlett
  4. rosacea specialist Corbin

    Here is my blog post :: Preble rosacea specialist

    SvarSlett