tirsdag 8. januar 2013

Leseglede på Hovedbiblioteket

I november så jeg Vigdis Hjort "live" da hun deltok på DnS og Bibliotekets felles satsing, som de kalte bokklubb. Jeg hadde til da ikke lest noen ting av forfatteren, men lånte sporenstreks "Leve posthornet". 
Da jeg noen uker senere så at biblioteket skal ha noe som de kaller "Leseglede med bokprat", hvor Vigdis Hjort er månedens forfatter, satte jeg av datoen i kalenderen, og lånte boken "Hjulskift" på biblioteket. "Leseglede" er noe de arrangerer en gang i måneden, og jeg fikk inntrykk av at det er en hard kjerne som stiller opp hver gang. Vi var tilsammen 12 stykker, hvorav tre var ansatt på biblioteket. Det var faktisk veldig kjekt, og vi hadde en fin, ganske lavskuldret samtale om bokens innhold, og litt om forfatteren.
Hjulskift handler om Louise. Hun er fryktelig akademisk, underviser på universitetet i interpretasjonsteori, og har fått stipend for å skrive bok om Edith Key, en underkjent, misforstått britisk forfatter fra 1900 tallet. Så treffer hun bilselgeren Truls, og hun må gå noen runder med seg selv. Hun blir utfordret følelsesmessig på mange plan, i og med at hun er belest og utdannet, mens Truls "bare" er en bilselger som aldri har lest en eneste bok.
For de som vil lære litt om Vigdis Hjort har Psykisk helse et flott intervju med henne.
Om noen dager kan vi sjekke bibliotekets kalender og se hvilken bok som skal snakkes om 5 februar. Er den noenlunde spiselig, stiller jeg gjerne, for dette var kjekt.

2 kommentarer:

  1. Så kjekt! En venninne av meg skulle også på det møtet i dag:)

    SvarSlett
  2. Artig med slike treff. Hjulskift hørte jeg på lydbok for ikke lenge siden og likte den godt,. Snakk til meg av Hjort er også en bok jeg likte godt. Har skrevet om begge.

    SvarSlett