søndag 20. januar 2013

Et offer til Molok av Åsa Larsson - uten betenkning en glitrende 6`er!

Har du ikke lest bøkene til Åsa Larsson før, så er det på tide å begynne! Jeg har lest dem alle, og blitt veldig glad i Statsadvokat Rebecka Martinsson. Hun er absolutt ikke typen som går i designer klær, men er jordnær og menneskelig og selvfølgelig, rasende flink i jobben sin.
Dette er svensk krim sånn som jeg liker det. Hele søndagen gikk, uten at noen fikk kontakt med meg. I Larssons bøker fosser det avgårde. Her kreves det ingen innsats fra leseren, her er det bare til å ta i mot. Hun har noen flotte bi-historier som går videre fra bok til bok, så hold deg til rekkefølgen.

Solstorm
Spilt blod
Svart sti
Til din vrede går over
Et offer til Molok

Jeg pleier aldri å lese forfatterens takk, men av en eller annen grunn falt øynene mine bort på takken, her er begynnelsen som fenget min oppmerksomhet.
"Jeg snublet og falt. Boken slet seg og sprang til skogs. Takk, alle dere som hjalp meg på beina, dere vet hvem dere er. En stund trodde jeg at den aldri skulle komme tilbake. Men det gjorde den, elskede bokfaen. 
Hjalmar Lundbohm har eksistert i virkeligheten. Men hele historien hans med Elina er naturligvis påfunnet.Jeg skrøner og ljuger, det er jobben min. Banker Rebecka i hodet og dreper hunder."
Sjekk også ut Berits omtale!

2 kommentarer:

  1. He-he; jeg digga også denne "takketalen", men i motsetning til deg leser jeg ALLTID forfatterens takk- det hender man finner små gullkorn der, skjønner du! Morsomt at du også likte denne; tipper det blir en bestselger!

    SvarSlett
  2. Ser frem til å lese denne og jeg har bestilt de tre første for de manglet jeg. Ha en fin uke,Tine:-)

    SvarSlett