onsdag 16. januar 2013

DnS Store scene: Et dukkehjem av Henrik Ibsen

Det må alltid være en stor utfordring for teateret, når de skal sette opp gode gamle klassikere å få det til å gå rett hjem hos det moderne publikum. Et dukkehjem er en av disse klassikerne, som vi ynder å tro at vi "kan". I kvinneåret 2013 er historien om Nora et "must" på repertoaret, og jeg er veldig glad for at de setter det opp.
Oppsetningen til DnS er forfriskende og moderne, uten at de har tråkket Hr. Ibsen på tærne på noen måte.
Det er Sigrid Strøm Reibo som har regien, og det er nettopp hennes grep, som gjør at dette handler om mer enn bare kvinnefrigjøring.
Et rungende hurra! for Reibo som virkelig har begeistret oss i kveld!
Det kunne blitt et seriøst samlivsdrama dette her, men musikken til Simon Revholt fremført av en usedvanlig feminin trio, og ikke minst humoren som er med, gir stykket den friske pusten som skal til for at vi lar oss rive med.
Ane Skumsvoll som Kristine la an føringen i begynnelsen med en fantastisk følelsesladd scene, mens Siren Jørgensen gjør en overbevisende Nora, mye mer feminin og frekk enn jeg hadde forestilt meg at hun skulle være.
Dette er et stykke jeg vil se en gang til før de tar det av plakaten 23 februar.

1 kommentar:

  1. Helt enig, Tine! Et flott stykke!

    Jeg har nok heller ikke fulgt særlig godt med i timen da vi hadde om Ibsen og "Et Dukkehjem", for jeg trodde at Nora levde i et forferdelig ekteskap, ikke et så flørtende og sexy forhold om det som Siren Jørgensen og Frode Winther viste oss i går. Det er godt vi kan bli positivt overrasket av Ibsen :-)

    Anbefales på det sterkeste!

    SvarSlett