tirsdag 15. januar 2013

Langtur med Sluk i ørene

Naturen bød på masse flott å ta bilde av i dag
Turen startet i Stoltzen, hvor jeg hadde lovet meg selv å få lov til å gå så sakte som bare det. Naturen hadde laget masse fin kunst, og jeg kunne ikke dy meg, og måtte ta noen bilder.
Halveis!
Fra toppen var det skoddeheimen i sør som tok oppmerksomheten. Sånn blir det i Bergensgryta når det er kaldt og fint noen dager. Vi kan la dieselmonstrene våre stå hjemme, men fyre med ved må vi nesten får lov til når det er minus 9 grader.
Fyre med ved....

Trenger vi virkelig sånne monstertrapper?
På returen fikk jeg se et stygt sår i naturen. Det er de overivrige arbeidsmaurene, som gjør masse fint på byfjellene, som har byttet ut en fin, brun tretrapp med et monster av en trapp, med høye gjærer. Jeg ristet av meg forferdelsen, og satte nesen mot Krok og Krinkel, hvor det var scones og cortado på menyen.
Hele turen hadde jeg følge av Lars Saabye Christensens nye roman "Sluk". Jeg koste meg. All min skepsis er   gjort til skamme, for dette er en perle av en bok.

6 kommentarer:

 1. Så fine bilder fra Stoltzen! Jeg var der i romjulen. Blir like overraskende hver gang jeg kommer meg til toppen av trappen;) Nå håper jeg du restituerer deg godt resten av kvelden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var godt å "få lov" til å gå sakte for en gangs skyld. Skal restituere i hele kveld, med Nattmannens datter bok 7 som lå i postkassen til meg da jeg kom hjem. Bergenshistorie av ypperste klasse :)

   Slett
 2. Fin blogg!!!:) du frister med bergenske fjell, hvilken fjelltur ville du anbefalt til noen som aldri har vært i Bergen før?:)Max 3 timers gange totalt...:P

  SvarSlett
 3. Tenkte slutten av mai:)

  SvarSlett
 4. Så flott at jeg har inspirert til å avlegge fjellene i Bergen et besøk når dere er her. Skriv gjerne ut turkartet for byfjellene som du finner her. Fjellveien er flat, gå gjerne opp Skredderdalen til Brushytten og ned igjen fra Fløyen. God tur!
  http://www.floibanen.no//upload/TurkartFloyen.pdf

  SvarSlett
 5. Takk! Det var et bra kart:) ja, min mor på 65 og jeg tenker å fly ens ærend for å gå fjelltur i Bergen:) bor 15 minutt fra flyplassen i Ålesund, så det går jo kjapt:) Flesland ligger vel nært byen det å:)

  SvarSlett