tirsdag 15. januar 2013

Bok på vent og - del IV i serien "Tine gjør ting for første gang"

Boken jeg har på vent i dag er Lars Saabye Christensen sin siste utgivelse "Sluk". I disse "Halvbroren" tider er jo Christensen i vinden, men jeg må si at det er med bange anelser jeg starter på denne boken.
Etter å ha lest bakpå, ser jeg at dette kan bli en kraftig utfordring for meg. Dette er en roman med mange stemmer og uttrykk, bundet sammen av bilder og refrenger. O la la... jeg kjenner lusa på veggen :)
Etter å ha lest anmeldelser fra Ark, BT og Bokklubben er jeg godt forberedt på handlingen, men jeg frykter før jeg har lest en linje at dette kan bli for springende for meg.
Når jeg sier "lese" er dette litt feil, for jeg skal nemlig høre den på lydbok.

I IV del av serien "Tine gjør ting for første gang" kan jeg skryte av (?) at jeg har klart å få lydboken inn på iPhonen helt uten hjelp. Nok om at jeg er en kløne når det gjelder tekniske duppe-dingser.
I dag har jeg fri fra jobb, og jeg tar meg en langtur med Sluk på ørene. Turen går fra Sandviken og opp Stoltzekleiven (tur nr. 2/24 i år) videre til Fløyen og ned til by`n hvor jeg skal kose meg på Krok og Krinkel en stund før jeg busser hjem til Åsane igjen. Gradestokken viser minus 9 grader, så det kan bli en kald fornøyelse.
En god tirsdag ønskes alle bokormer og alle andre :)

10 kommentarer:

 1. aldri lest noe av denne forfatteren *skamme seg* men blitt fryktelig nysjerrig ;)
  kos deg på lang-tur i "fineværet" :D

  SvarSlett
 2. He he ... Morsomt innlegg! Stoltzkleiven opp i 9 minusgrader ... Slikt står det respekt av! Jeg har selv skjøvet vekk Sluk fordi den virker litt sær, men nå kan jeg jo snart få høre hva du mener, og da kan den jo fort komme oppover på leselista. Ha en fin tur opp på Fløyen, og nyt utsikten over Norges vakreste by.

  SvarSlett
 3. Høres fantastisk ut og jeg har aldri gått stoltzen før,det er nesten å skamme seg over. Du er sprek!Kos deg med tur og bok på øret,Tine:-)

  SvarSlett
 4. Aldri lest Christensen og aldri gått Stoltzen? Jeg er helt månebedotten.
  At jeg bor i Norges vakreste by er jeg selvfølgelig helt enig i. Gratulerer med dagen Geir!

  SvarSlett
 5. Hørtes ut som en fin tur du har vært på idag. Har ikke lest Sluk. Leste Halvbroren. Men når jeg hørte at den skulle filmatiseres, så strevde jeg litt med å huske handlingen. Men når jeg har sett den på TV, så husker jeg hovedtrekkene.

  SvarSlett
 6. Har faktisk ikke lest noe av denne forfatteren jeg. Så mange bøker...så liten tid :)

  SvarSlett
 7. Glede meg så til å ta fatt på denne boken! Har gleda meg så å få den i besittelse også har jeg det, men så sitter den bare å glor på meg fordi jeg ikke har noe tid å lese noe på den ennå:) Sukk...ønsker mer tid eller kanskje tidstopp ville hjelpt meg litt også!:) Liker forfatteren kjempegodt!:) Kos deg masse med lydboken:)

  SvarSlett
 8. Dersom eg skal lese denne ein gong, kjem det nok til å bli lydbokversjonen. Har blanda kjensler for Christensen; likte godt Beatles, men avbraut Halvbroren. Ser ikkje tv-serien heller.

  Elles har eg aldri gått Stoltzen, men eg likar meg svært godt i Bergen. (By'n med stor B for oss indresogningar)

  SvarSlett
 9. Godt at vi har forskjellig smak når det gjelder bøker. Jeg likte "Halvbroren" veldig godt, og følger derfor serien med glede. Har nettopp lest "Sluk" og skrevet om den på bloggen min. Syns Saabye Christensen er en svært interessant forfatter, og liker det meste av han.

  SvarSlett