mandag 28. januar 2013

En pitte liten litteraturfestival, et pitte lite forlag og to krim debutanter

Monika N. Yndestad - Gunnar Staalesen - Fredrik Schmidt Fotland
I kveld inviterte WT Litteraturfestival  (festival hjemmehørende på Os) og Comino Forlag til krimkveld og bokbad på BarBarista, i deres nye lokaler i Øvregaten. Etter at Frode Sirevåg hadde gjort sin jobb som konfransier, var det Gunnar Staalesen som hadde æren av å prate med forfatterne.

Krim forfatterne vi fikk møte var Monika N. Yndestad som skrev den spennende, og meget tankevekkende  boken "Jentene fra balletten". Denne boken har gitt meg et creepy forhold til konstellasjonen Os/politimenn.
Fredrik Schmidt Fotland som har skrevet "Agenten" var den andre forfatteren i kveld, også han er fra Os, og det er Frode Sirevåg også....
Enda godt at Gunnar Staalesen er ekte bergenser, selv om det bare er en generasjon bak, fortalte han oss i kveld.
Dette var veldig kjekt. Siden jeg allerede hadde lest "Jentene fra balletten" kunne jeg nikke gjenkjennende da Monika fortalte fra boken. Hun har jobbet med tekster som mangeårig krim journalist i BA. Hun har gitt ut to  romaner tidligere, men dette er hennes første krim, som skal være første i en serie.
Fredrik S. Fotland sin bok "Agenten" handler ikke om en type 007 agent, men en fotball agent. Den røde tråden i boken er altså fotball. Jeg satt og grunnet over hvor jeg har lest om dette før, og da han ble spurt om favorittforfattere og svaret var Harlan Coben, falt alle brikkene på plass.
Forfatteren hadde fått antatt "Agenten" hos et forlag, men etter litt frem og tilbake bestemte han seg for å starte et forlag selv, og la sin egen bok bli den første han gir ut. Comino Forlag har ikke ambisjoner om å bli store, men skal hjelpe ferske forfattere opp og frem. Begge forfatterne er godt i gang med den "vanskelige" andre boken, som skal komme ut i år.
Hr. Staalesen gjorde som alltid en kjempejobb som pratmaker, og kvelden ble både hyggelig & lærerik. 

4 kommentarer:

 1. Artig! Veldig hyggelig med slike arrangement.:)

  SvarSlett
 2. Hyggelig og interessant kveld ;-)

  SvarSlett
 3. Du har fått med deg at det det bokklubb på DNS på lørdag, sant? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å? Pleier å få mail om sånt. Det står ikke på programmet for lørdag 2/2 heller....

   Slett