tirsdag 1. mars 2016

Oppsummering for lesemåneden februar

Da var andre måneden i året unnagjort og det er tid for oppsummering. Jeg lovet meg selv å holde meg til leseplanen og å huske å blogge om kulturelle "happenings", og det greide jeg sånn noenlunde.

Bøkene jeg leste til årets Lesemaraton
Dette har jeg lest i februar:
 1. John Irving - Mysterieavenyen - 5
 2. Maj-Britt Aagaard - Kjøttfri mandag - 6
 3. SJ Watson - Dobbeltliv - 3
 4. Carl-Johan Vallgren - Svin - 4
 5. William Shakespeare - Hamlet - 4
 6. Alberto Moravia - Fascisten - 5
 7. Chris Tvedt - Demonenes sang - 6
 8. Ben Aaronovitch - Rivers of London - 4
 9. Emelie Schepp - Hvite spor - 5
 10. Odd Harald Hauge - Everest - 6
 11. Jeanette Winterson - Et gap i tiden - 5
 12. Nele Neuhaus - Snøhvit må dø - 
 13. John Donoghue - Urmakeren i Auschwitz -
Målet mitt med å lese færre bøker har jeg i alle fall nådd, siden januar hadde betydelig flere bøker på listen sin. De to siste har jeg ikke lest helt ferdig enda, en fordi jeg ikke fikk lest så mye i helgen og den andre fordi det stoppet opp...

Romaner: 4
Krim/thriller: 5
Ungdom: 1
Sakprosa: 1
Fantasy: 1
Skuespill: 1

Jeg har lest 2 bøker til Shakespeareprosjektet mitt og 3 bøker til Bokbloggprisen 2016, og det er jeg fornøyd med. Ellers er det nok Kjøttfri mandag som har gjort sterkest inntrykk på familien, siden vi har brukt denne boken flittig hele måneden. 

Kulturelle ting jeg var med på i februar:
Teater på DnS: Vår ære/vår makt bygget rundt Nordahl Griegs stykke

Selv er jeg lykkelig over at vi endelig kan si at våren er på vei. Ønsker alle lesehester en spennende lesemåned i mars!

18 kommentarer:

 1. Heisan. Jeg har lest bare Vallgrens Svin av dine.
  Mine bøker denne måneden består av både gammelt og nytt:
  Tove Alsterdal - Kvinnene på stranden
  Jonas Jonasson - Analfabeten som kunne regne
  Frode Eie Larsen - Du skal lide
  Viveca Sten- I maktens skygge
  Joakim Zander - Broren
  Samuel Bjørk - Uglen
  Mikaela Bley - Lycke
  M.J Arlidge - Bro, bro brille
  Stefan Ahnhem - Offer uten ansikt
  Jussi Adler-Olsen - Washington dekretet
  Jennifer McMahon - Vinterfolket

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var litt av en liste. Kom akkurat fra et arrangement hvor Tove Alsterdal var med, for en dame :)

   Slett
 2. Denne måneden ligger du rundt det antallet jeg ønsker å ligge på. Jeg har ikke lest noen av "dine" bøker denne måneden, men i grunnen er det vel ikke så ofte vi leser de samme bøkene, er det vel? Fin oppsummering av det som virker som en fin måned:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det ble mye krim denne måneden også og det er jo ikke det du leser mest av. Det er faktisk ikke en av disse bøkene jeg ville tenkt at denne vil Beathe like...

   Slett
 3. Du leser mange bøker som vanlig, fatter ikke at du får tid. Jeg har bare hørt Vallgren sin bok Svin, som jeg likte bedre enn deg ser jeg.

  SvarSlett
 4. Bra liste dette, Tine. Har bare lest Dobbeltliv av disse. Har akkurat skrevet ferdig en omtale av de bøkene jeg har lest. Blir som vanlig lite lesning på dagtid her. Har "tusen" ting å holde på med, og gjør egentlig ikke noe! Slik er det å være pensjonist!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til jeg blir pensjonist og kan gjøre "tusen ting", sånn som det er nå blir det bare jobb og lesing :)

   Slett
 5. Jeg skal lese Everest og elsket Vallgrens Kunzelmen, ellers er det her ikke mange fellespunkter. Imponerende mengde kulturellaktivitet, akkurat der er jeg misunnelig. Også blir jeg litt småirritert av kjøttfrimandag, men det er sikkert fordi jeg (stort sett) har vært kjøttfri siden 90tallet, og synes folk godt kan være kjøttfri på onsdager også.... ja, jeg vet fordomsfullt, uten å ha lest boka osv, osv, men du vet....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har vært helt kjøttfri i 13 år, men elsker konseptet Kjøttfri mandag allikevel. Tenker det er en fin måte å få ihuga kjøttelskere til å leke med tanken at det er mulig å droppe kjøttet en middag (eller to) Jeg er heldig som bor i en by med mange kulturtilbud, kom nettopp hjem fra en event hvor forfatteren av Everest ble intervjuet. Gled deg til boka!

   Slett
 6. Jeg har lest to av dine (inkludert Kjøttfri mandag. men jeg har ikke lest alle oppskriftene i detaljer, men lest alt det andre, og bladd i boka mange ganger for å velge ut oppskrifter). Kjøttfri mandag har inspirert meg til å lage mer enn et vegetarmåltid hver uke.. (så det så Ingalill ;) ) Men noen vegetarianer fullt og helt har jeg enda ikke tenkt å bli, men mindre kjøtt, ja det er bra, både for helse, miljø og kloden som sådan. :)

  Artig at du "bare" har lest 13 bøker... ;) Er så vidt i gang med Vallgrens Svin på lydbok, og har Urmakeren på vent.. Ha en fin fornøyelse på Kaggebar i kveld.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. (Kjøtt til side), Anita - mener du å fortelle meg at du har begynt på ei ny Vallgrenbok uten å lese ferdig Kunzelmann. Jeg kan knapt tro mine øyne??

   Slett
  2. Ooops ja, ooops ja-- den ligger på hylla. So many books.. I april kanskje? Eller ta med til Cuba og hive fra seg på en kafe?

   Slett
  3. Jeg kan ikke skylde på at februar var kort heller, målet er å lese litt mindre så 13 er jeg strålende fornøyd med. Kaggebar eller Varg Veums bar som vi kaller dette utestedet i Bergen var et bra sted å være i kveld. Kjekt å hilse på både Gunnar Staalesen og Anne Gaathaug i kveld :)

   Slett
  4. Artig at du likte bokbadet..:) Alltid koselig slikt, når det er spennende forfattere til stede.

   Slett
 7. Everest vet at jeg får så den skal jeg lese i mars, og jeg har også lyst til å lese Rivers of London. Vet at Astrid Terese har lest den, så det virker som min sjanger:)
  Virker som du har gjort mye i februar:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gled deg til Everest, jeg vet at du vil like den, men Rivers of London er vel mer din greie :)

   Slett
 8. Ja endelig er våren på veg...gleder meg til det begynner å vokse og gro i hagen. Har ikke lest noen av dine bøker. Kun hørt Hamlet på lydbok med nrk radioteateret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hamlet på lydbok høres fristende ut, må prøve å få skvist den inn før jeg reiser til Stratford og skal se stykket. Våren glimrer med sitt fravær her i Bergen, i dag snør det sideveis :)

   Slett