mandag 24. mars 2014

Meatfree monday - eller gourmet mandag som jeg vil kalle det i dag

Ved nyttår startet vi opp et strengt regime på handlefronten. Ikke bare innførte vi shoppestopp på alt utenom mat og fornøyelser, men vi begynte å lage ukesmenyer og handler mat kun mandag og lørdag. Går vi tom for noe, må vi bruke fantasien, så vi har lært oss å legge vår sjel ned i den handlelisten.
Denne uken benytter jeg meg av Elin sin ukesmeny for å få idèer til middagsmat, og først ut denne mandagen er blomkålsuppe.
Det er ingen hvilkensomhelst blomkålsuppe, ta en titt på Elin sin oppskrift da vel, og la deg friste.
Siden vi ikke spiser kjøtt, har jeg laget "bacon" av sopp.
I tillegg laget jeg krutonger av litt loff vi hadde igjen fra helgen.


Sånn lager du "bacon" av sopp:
Kutt opp soppen smått, stek det i smør på stekepanne, gjerne i flere omganger.
Ha alt sammen i pannen igjen når det er godt stekt og krydre med hvitløkpulver, paprika, pepper og salt. Freses litt før bruk, men det kan godt serveres lunkent.

Sånn lager du krutonger selv:
Smør smør eller bremyk på loffskiver. Dryss hvitløkpulver og litt timian over, og smør det godt ned i brødet. Skjær vekk skorpene og del skivene i cm. store biter.
Tørk dem i ovnen på 100 grader i en times tid, snu gjerne litt underveis.
Disse er mye bedre enn de du kjøper i dyre dommer i butikken.

6 kommentarer:

 1. Mmm høres nydelig ut... vi hr også begynt med matplan og innstillingen om at "vi tar det vi har i skapet". Så mye penger man sparer på det! For ikke å snakke om at man kaster mye mindre mat!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å kaste mindre mat er en stor motivasjonsfaktor, og det å spare penger også, men jeg synes det viktigste er å bruke mindre tid og energi på å lure på hva vi skal ha til middag, og å måtte gå på butikken nesten hver dag. Det tar noen minutter om søndagen å planlegge menyen, og èn handletur, så er vi klar for uken.

   Slett
 2. Denne suppa høres fantastisk god ut. Å handle bare faste dager i uka, det er smart og man lærer seg til å bruke det man har i huset. Når ungene bodde hjemme hadde jeg det slik, men nå når vi bare er to har det sklidd ut. men vi er flinke til å bruke rester.
  Men shoppestopp har jeg så mange bekjente som bedrev i fjor. I år har de gått helt bananas og handler helt vilt og bruker mer penger enn noen sinde på klær. Jeg tror mer på fornuftig shopping over hele året!
  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 3. Blomkålsuppe er aldri feil ;o) Husk at den store Vaffeldagen er i mårra! Den bør selvfølgelig markeres, og blir vel kanskje kjøttfri den dagen også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vafler blir det ikke hos oss, for vi har en halv fromagekake vi skal stappe i oss i kveld :) Det blir nesten kjøttfritt, for vi skal spise fersk (grov) pasta med en nydelig saus og laksebiter, fra Elin sin samling av oppskrifter for denne uken.

   Slett
 4. Dette hørtes godt ut. I perioder er jeg flink til å lage ukemenyer og handle sjeldnere. Må skjerpe meg litt igjen

  SvarSlett