mandag 10. mars 2014

En mann, en bro og Felicia Wang av Erik Grønner

Det begynner etterhvert å bli en del morsomme bøker på markedet. Jeg har lest Ove og Hundreåringen, og var nå spent på om en norsk thrillerforfatter kunne greie brasene.

Einstøingen Urban er helt trygg ytterst på odden i Portnerviken, der det eneste han savner er den store kjærligheten. Så dumper et brev fra Statens Vegvesen ned i postkassa. De vil bygge verdens lengste hengebro over Oslofjorden, med landfeste midt i Urbans strandhus. 
Sammen med sine venner Werner og Margot danner han en motstandsbevegelse. De er villige til å gjøre hva som helst for å hindre at hjemstedet deres ødelegges.
Men kampen blir ikke enklere når Urban møter den vakre og dyktige prosjektlederen Felicia Wang.

Forlag: Juritzen
Utgitt: 2014
Sider: 346
Kilde: Leseeksemplar

Etter å ha lest ferdig boken måtte jeg finne området på googlemaps, og ja jeg skjønner behovet for en bro. Her er vi langt ute i Oslofjorden, bare en halvtimes kjøring til Sverige, og vil du over fjorden er det langt å kjøre rundt. Erik Grønner har skrevet en historie rundt diskusjoner og hendelser som helt sikkert ville kommet opp hvis en sånn bro virkelig skulle blitt utredet. For min del blir dette aldri så veldig morsomt. Jeg måtte ty til "Raymond-stemmen min" for å gjøre det litt artig for min egen del. Denne karakteren har gjort underverker (not) for folket med denne dialekten, kan de noen sinne bli tatt alvorlig? Dialekten til Raymond passer i alle fall godt inni hodet mitt når jeg leser om Werner, Margot og Urban, og deres kamp mot broen som vil rasere idyllen deres.
En liten avsporing, jeg ser det, men det er liksom ikke så mye mer å si om boken. Hvis jeg hadde bodd i området, muligens jeg hadde hatt et annet syn, og kjent meg mer igjen i karakterene, men i mine øyne skjer det ikke stort mer enn det forlaget har referert bakpå boken.


5 kommentarer:

 1. Hadde egentlig lyst til å lese denne men nå ble jeg litt usikker og ville bare helst høre den "Raymond" stemmen din!For den ble jeg veldig nysgjerrig på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Les den gjerne Beathe, skulle gjerne "testet" humoren min litt, og hørt hva du synes :)

   Slett
 2. Denne hadde jeg ikke tenkt å lese, (too much books) så da ble det heller ingen fristelse ut fra din omtale.. ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Ahhh hva jeg fant for en fin blogg... alt om bøker. Jeg vil lære så mye norsk... før jeg kan lese bøker med norsk :-) Jeg kommer veldig gjerne tilbake.... til deg og naturlig jeg hadde begynnt med norsk bok.
  Hyggelige hilsen sender deg Viola.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du stoppet opp ved bloggen min, og at du vil legge igjen en hilsen. Lykke til med norsken, synes du er godt igang allerede :)

   Slett