mandag 17. mars 2014

Bokjakt på Storsåta

Stolpen på Storsåta med Høgstefjellet og Veten i bakgrunnen
Storsåta 435 moh. er det fjellet som ligger nærmest huset mitt, og derfor blir det mange turer opp hit i løpet av et år. Jeg bruker 55 minutter opp og 40 minutter ned, på disse 7 kilometerne.
Dagens tur hadde et formål. Noen spreke jenter har laget en fbside og lagt igjen en bok på toppen, som jeg har blitt utfordret til å finne. I dag var det tredje gangen jeg er oppe med det mål for øyet å finne denne boken. Første gang bare så jeg meg omkring, andre gangen hadde jeg fått en beskrivelse av røysen den skal ligge i, uten at det hjalp meg noe. I morges fikk jeg enda en beskrivelse, og dette motiverte meg til å klappe igjen boken jeg satt fordypet i, og stikke på skattejakt. Fotoapparat og brodder ble pakket i sekken før jeg la avgårde oppover bakkene.
Jeg har desidert det beste leitegenet i familien, og allikevel kunne jeg ikke finne denne
#¤%"&¤ boken.
Slukøret sklei jeg ned igjen fra fjellet, uten å kunne skryte av at jeg hadde funnet den.

Rundemanen sett fra Storsåta 17 mars og ikke særlig vårlig

Siden fotoapparatet allerede lå i sekken i påvente av å forevige det store funnet, knipset jeg i stedet noen "vårbilder". Rundemanen sett fra "baksiden", med et fint melisdryss. Det var glatt de siste hundre meterne mot toppen, og bløtt resten av veien. Fjellet hadde jeg nesten for meg selv, møtte to damer på min alder (pluss, eller helst minus 15 år) med 10 minutters mellomrom, ellers var det stille. Det er ikke bare Severin Suveren som har flax, da jeg var nesten hjemme "forsvant" Veten inn i en hvit kappe, og da jeg trådde på dørstokken min lavet snøen ned.

Neste gang jeg skal leite etter denne boken må jeg enten ha "støttekontakt" med meg, eller få et skattekart a la Kaptein Sabeltann sitt, med antall skritt fra stolpen mot vest...

6 kommentarer:

 1. Vi får lete sammen en dag:-). Eller kanskje noen kan legge boken litt mer tilgjengelig om det er meningen at man skal skrive seg inn i den? :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, vil gjerne ha selskap på denne fine turen :)

   Slett
 2. Må være irriterende, men likevel - god ide å utfordrende noen til å finne ei bok!

  SvarSlett
 3. Kanskje de bare lurer deg bare for at du skal bli sprekere?:)

  SvarSlett
 4. Utrolig kjekt å lese bloggen din, men jeg forstår ikke helt at du har problemer med å finne boken. Jeg finner den hver gang - den ligger der oppe. Ha-ha. Det har vært en del telefoner fra folk som ikke finner den, men det løser seg til slutt skal du se. Du skal altså stå med magen vendt mot den røde og hvite "masten" og ryggen mot Askøybroen. Se ned mot Flaktveit (Breimyra) - ikke forlat "masten" før du ser en liten ansamling med steiner (det er ikke så mange av dem der oppe) der ligger boken. La oss si ca 50 meter fra "masten". Går så rett ned og skriv deg inn. (mulig du må svinge litt, dersom du vil følge stien) Lykke til ;-)

  SvarSlett
 5. Interessant! Nå er ikke Såta på listen min, men det høres ut som om jeg kanskje må ta en tur dit likevel! :-)

  SvarSlett