mandag 31. desember 2018

Leseplaner for 2019

Og der var vi ferdig med 2018 også, skulle ikke tro det er mulig at dagene raser avgårde på denne måten. Jeg har som alltid lest alt for mye og havnet på 195 bøker, 30 flere enn fjordåret. All lesingen har gått på bekostning av både husarbeid og generell trening av kroppen, så for neste år håper jeg å kunne skryte på meg både kondis og husmorpoeng.


Listen over de 195 bøkene jeg leste i år, viser at jeg har lest innen de fleste sjangere. Jeg har skrevet om de fleste bøkene, men mot slutten av året la jeg vekk to bøker som etter hundre sider absolutt ikke fenget. Dette kommer jeg til å bli litt flinkere til, i 2019, og kanskje jeg rett og slett leser noen bøker uten å notere for påfølgende omtale. Får jeg viljen min blir omtalene i 2019 kortere, så jeg kan bruke mer tid på lesing (evt. trening). Av de 195 bøkene jeg leste i år, kvalifiserte 95 av dem til nominasjon til Bokbloggprisen. Det er ingenting som er hogget i stein, men jeg føler på meg at fokus kommer til å havne andre steder i år, enn på nye norske utgivelser.


Beathe har en utfordring hvor vi skal lese alle de 14 kvinnelige vinnerne av Nobelprisen i litteratur. Selv har jeg lest 4 allerede, så 10 romaner frem mot oktober, det skal jeg greie.

Elida vil hjelpe oss igang med å lese 1001 bøker, og hennes utfordring tar jeg gjerne imot. Da jeg gikk gjennom boken min i 2014 laget jeg en liste på 51 leste bøker. Nå kommer jeg til å ta utgangspunkt i direktivene fra Elida og hennes oppdaterte gjennomgang, så listen min blir utvidet i 2019.

Anita har i år inspirert til diktlesing, med diktlesesirkelen hun sparket i gang. Hun trakk ut premier blant de som deltok, og gjett hva, jeg vant? Ikke bare vant jeg bokpremie, men jeg vant en bok jeg virkelig hadde lyst på. Takk Anita, jeg er selvsagt med på neste års diktlesesirkel!


Selv har jeg hatt flere prosjekter de siste årene. I 2016 hadde jeg tre forskjellige prosjekter på gang. Jeg fordypet meg i Shakespeare liv og skriving, og her fyller jeg på etter beste evne fremdeles. Jeg har også samlet titler fra Roald Dahl dette året, og kjenner at nå skal jeg sannelig få med meg litt flere av hans bøker. Det siste store dette året var På sporet av den tapte tid, og jeg er umåtelig stolt over å ha fullført Marcel Prousts store bokverk. Jeg har bestemt meg for å lese en av bøkene på nytt, så dette setter jeg som et mål for det nye året.

Inspirert av den gode erfaringen med å lese Proust, avsluttet jeg året med en annen klassiker, som det stadig vekk blir referert til, nemlig Miguel de Servantes Saavedras Don Quijote. Jeg valgte lydbokversjonen som er lest av Duc Mai-The, og det er jeg veldig fornøyd med.

2017 var viet til Knut Hamsun, og med hele hans samlede verker i hyllen, sier det seg selv at det er bare til å kjøre på i 2019 også. Fra 2013 har jeg et prosjekt med Amalie Skram, som jeg føler jeg ikke har sett helt i havn. I skrivende stund leser jeg Merete Morken Andersens flotte biografi Blodet i årene, noe som inspirerer til å finne frem enda flere av Amalie Skrams tekster i året som kommer.

Kort oppstilt blir målene slik:
10 kvinnelige Nobelprisvinnere ref. Beathe
12 1001-bøker ref. Elida
6 diktsamlinger ref. Anita
4 Shakespearerelaterte bøker
2 Roald Dahl
1 Marcel Proust
4 Knut Hamsun
2 Amalie Skram (relaterte bøker)

Jeg kommer til å lese krim og romaner, norske og utenlandske helt etter eget forgodtbefinnende, så får neste års oppdatering vise hvordan denne siste posten på programmet slo ut. Klarer jeg å komme ned i 150 bøker i 2019 skal jeg være fornøyd.


Miljøet av iherdige lesere har, med nye plattformer, blitt spredd for alle vinder, og vi som i flere år har fremstått som et samlet bokbloggermiljø, har nå mistet hverandre litt av syne. Vi er heldigvis en hard kjerne som holder på den gamle bloggen, så jeg blir ikke helt alene i året som kommer. Tusen takk til alle dere som er innom bloggen og kommenterer, jeg setter stor pris på at dere bruker tiden deres på å si hei ☺☺☺Takk for det gamle dere, og riktig godt nytt år! 
Håper å se mange av dere innom her
i året som kommer ☺

28 kommentarer:

 1. Det er noen vanvittige tall du kommer med og det er nesten litt befriende å lese at det faktisk har gått ut over noe, men det er bra å ha lest, fordøyd OG skrevet om nærmere 200 bøker på et år når du samtidig er i full jobb og med på mye annet!Jeg bøyer med i hatten for jeg klarer ikke det antallet jeg som bare går hjemme i dørene.

  95 bøker til bbp er veldig bra, trodde jeg hadde lest mye med mine 76( 79 inkl skambøkene) men dette tallet kommer til å minke betraktelig i 2019.

  Jeg har lest 5 av nobelkvinnene, eller det vil si at jeg begynte på nytt og har lest èn og jeg har en klar til midnatt.

  Jeg er spent på hvilke 1001 bøker du skal lese, syntes jeg så et sted at du hadde noen klar...

  Fine og ikke minst overkommelige mål du har for 2019. Selv skal jeg bli litt mer strukturert med lesingen min slik at jeg ikke kaster vekk så mye tid.

  Hvordan likte du Miguel de Servantes Saavedras Don Quijote? Vurderer å kjøpe den selv også...

  Tusen takk for det gamle og et godt nytt år til deg, Tine! :-) Jeg kommer til å følge deg til neste år også og det må ikke bli så lenge til vi treffes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir lett oppslukt av det jeg holder på med, og denne lesingen/bloggingen har tatt helt av, på med bremsene er mitt mål for neste år. Med 76 norske i år viser at vi har gjort en god insats for norske forfattere, begge to.
   Har planer for noen nobelkvinner, har blåst liv i en gammel padde som har lagt her hos svigers i et år, så når jeg kommer hjem til bibliotekkortet skal jeg se om jeg finner noen nobelkvinner på ebokbib. Hørte nettop på Don Quijote da jeg gikk på tur i 15 cm slaps, og kan ikke si annet enn at jeg anbefaler lydboken, godt lest og perfekt til turselskap.
   Gleder meg til å tilbringe neste leseår med deg, kanskje vi får oss noen turer sammen også?

   Slett
 2. Jeg skjønner ikke at du får lest så mye. Jeg trodde at romjula skulle bli rolig og få lest litt, men med huset fult av barn og kjærester går ingenting som planlagt.
  Jeg har faktisk Skram og Marie Hamsun biografien liggende helt øverst, men det kommer nok noen innimellom.
  Kanskje jeg skulle hive meg på Beate og Elida sine opplegg. Det er jo egentlig midt i blinken for meg.
  Enig med deg at det er flott at noen av oss holder fast på bloggen og det er så hyggelig. Jeg er litt ordensmenneske og vil ha alt på et sted.
  Et Riktig Godt Nyttår til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er verdens kjedeligste/enkleste gjest å ha i hus, koser meg med en bok i fanget hele tiden mens de andre ser på sjakk, fotball og ski på tv. Vær med på utfordringene da vel! alltid gøy når vi er flere, og når vi "gammelbloggere" holder litt sammen.
   Riktig godt nyttår Ingun!

   Slett
 3. Du vil ned i boktal, medan eg vil berre opp opp opp. Godt me er ulike! Eg liker veldig godt at du er med på 1001-sirkelen, og håper det blir bra.

  Roald Dahl er kjempefestlig, eg høyrte alle bøkene hjå Storytel og det var ein høydare.

  Eg er til tider veldig flink til å legge vekk bøker som ikkje fenger, og tenker ofte at det var ikkje rette dagen. Bøker frå biblioteket kan alltids lånes om igjen. Eg skriver langt ifrå om alle bøkene eg leser, det trur eg hadde tatt knekken både på meg og bloggen.

  Takk for det gamle året, Tine, og godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å fokusere på 1001, dette trengte jeg. Har lagt en plan men sliter med å finne en bok på under 250 sider :)
   Jeg skal bli flinkere å lese uten å fullføre og å lese uten å blogge om boken, med litt færre leseeksemplarer blir dette sikkert lettere. Det går kraftig ut over nye norske med denne innfallsvinkelen, men det får stå sin prøve.

   Riktig godt nyttår Elida!

   Slett
  2. Tror jeg har 7 bøker liggende som er under 250 sider så du kan sikkert låne en av dem om du ikke finner.

   Slett
  3. Hvis du mener 1001 bøker, så låne jeg veldig gjerne :)

   Slett
  4. Ja,mente selvfølgelig 1001 bøker

   Slett
 4. Gisper over antallet leste bøker, men du er vel oppe tidlig om morran også når du har fri, kanskje blir det lest mer da også? Eller går det på ett ut ift å være B-menneske som kan lese utover natta istedet..
  Jeg skrev i går i årsoppsummeringen (kommer i morgen) min at jeg tror det bare er Tine, Beathe og muligens Åslaug som har lest flere norske av året enn meg, og det tror jeg stemmer bra, i alle fall har du og Beathe gjort det. Jeg har lest 48 norske 2018- i år. Kan hende andre har lest mer, men ikke som jeg vet av de jeg følger..

  Målene dine er absolutt realistiske og fine, gode konkrete mål.
  Er glad for at du blir med videre i Diktsirkelen altså::)

  Ønsker deg en fin kveld.:)
  Her regner den nok bort..

  SvarSlett
  Svar
  1. Og pst-- vi dinosaurer skal nok fortsatt stå på og være sammen i blogglandia.:)

   Slett
  2. Det blir mye lesing, og du har helt rett jeg tar morgentimene fra 06 og til jeg må gå på jobb i bruk. Nå i romjulen har jeg lest 24/7, vel nesten i alle fall :)
   Vi er litt av et firkløver vi som har lest så mye, håper det kommer noen på banen som kan slå oss :)
   Det er kjekt å være "dinosaur" når humøret er på topp, og vi står sammen. Har prøvd meg på både instagram og dette Snapplioteket men jeg finner ikke ut av det, så det får bli blogg til noe demrer for meg.
   Takk for det gamle Anita, det blir gøy å følge deg videre, og å bli med videre på Diktlesesirkelen.

   Slett
 5. Hehe, jeg kjenner meg igjen på området HUSMOR :D Men tenker at det er helt i orden, viktigere med kunnskap, skjønt - støvet blir bare tykkere, ikke bra det heller. Utfordringene du nevner skal jeg sjekke ut, takk for tips. Spennende mål du har for det nye året :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart det er viktigst å lese, men jeg vil ikke ha skylden for skeivfordeling av grovarbeidet. Håper du hiver deg med på en utfordring eller to :)

   Slett
 6. Jeg tror ikke helt det er mulig å ha "lest alt for mye" :-) Alt man leser er bra, tror jeg. Selv om jeg virkelig ser at lesing går ut over husarbeid. Jeg skal også være med på Elidas 1001 bøker lesesirkel. Det vil si at jeg skal gi det et forsøk. Mine helseutfordringer har bare blitt verre og jeg har ikke s¨å veldig mye overskudd. Jeg har også lyst til å lese mer dikt, men det må jeg se på senere.
  Ønsker deg et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du hiver deg med på 1001 til tross for at energien ikke er på topp. Krysser fingre for at den øker utover året, som jeg føler på meg blir et heidundranes år :) Godt nyttår til deg også Astrid Terese!

   Slett
 7. Får helt bakoversveis av antallet ditt! Som Beathe skriver, jeg går også hjemme og surrer, men har ikke fått tid til flere "enn" 92 i 2018. Effektiv, det er du jammen!
  Som deg blir jeg med på 1001-sirkelen til Elida. Jeg leser jevnlig 1001-bøker, så hvorfor ikke ha dem i en utfordring :)
  Som alltid har jeg som mål å lese flere bøker og skrive litt om hver bok. Med vekt på "litt". Og instagramme litt i tillegg. Men gammelbloggern'n i meg vil bestå!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere går vel ikke "hjemme og surrer" noen av dere, og 92 bøker er helt perfekt synes jeg. Gøy at du leser 1001 allerede og at du er med på utfordringen. Jeg har hatt ambisjoner om å "fylle på", men nyutgivelser har tatt alt for mye av oppmerksomheten.
   Selv prøver jeg å finne ut av snapping og instagram, men det butter imot, så det blir dinosaurblogging herfra i fortsettelsen også :)

   Slett
 8. Jeg stikker innom og sier hei for første gang. Jeg har vært innom bloggen din mange ganger, leser dine anmeldelser for å vurdere om jeg skal lese/høre enkelte bøker jeg er usikker på. Du skriver anmeldelser på en måte som jeg liker veldig godt, så fortsett med det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig kjekt at du er innom og synes mine tanker om bøker er verdt å lytte til. Gøy at du legger igjen et spor etter deg, kanskje du vil fortelle hva du heter neste gang :)

   Slett
  2. Ha ha. Jeg var ikke klar over at jeg kom opp som anonym. Jeg er ikke så dreven i å kommentere på blogger :-)

   Slett
 9. Fniser litt over at du må streve for å komme ned i 150. Tror ikke jeg engang i min aller største bokslukerår har vært så langt oppe. Landet på 98 i år, som var langt bak målet, uten at jeg sukker nevneverdig over det. Gidder ikke sukke over fjorårets blogginnsats heller. Retter blikket framover med en fot (den største) i gammelbloggland og et par tær på insta/snap.

  Skal nå gå å telle hvor mange kvinnelige nobelprisvinnere jeg har lest..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har alle våre utfordringer :) Du må ikke være så streng med deg selv, bloggingen tar seg nok opp. Det må da være kjekt å stå med en fot i hver "leir", jeg prøver også å få en tå uti på "andre siden". Spent på hvor mange av kvinnene du har lest :)

   Slett
 10. Som de andre kommenterer, et imponerende antall leste bøker i 2019. Det kommer jeg aldri til å komme opp i selv om jeg savner å lese flere bøker innimellom. Tror ikke jeg har nakke og skuldre til å sitte å lese så mye. Men det er jo gøy med de prosjektene du har. Det hadde jeg også tidligere. Men det kokte bort i kålen som mye annet. Jeg har lovt meg selv og stikke innom andre bloggere innimellom, det må jeg kunne klare. Lykke til med planene for 2019 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid kjekt å få besøk av andre bloggere, så nå fikk jeg en fin start på dagen. Gleder meg til å følge deg videre i 2019 :)

   Slett
 11. Kjempefine leseplaner for 2019 - målene er interessant og varierte - ser du fortsetter noe med Marcel Proust også. Jeg har hatt pause fra han lenge nå, men burde ta han opp igjen for det står mange uleste bøker i hyllen med Proust-prosjektet mitt. Håper inspirasjonen kommer en dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest hele Proust, men med harelabb, så nå når det har modnet litt, er jeg klar for å gjenta litt. Det er tungt stoff, så pauser er virkelig påkrevd :)

   Slett