mandag 14. september 2015

Bokbloggerpris, bokbloggertreff og Tvangslesing på kafè i Oslo

Silje, Elin, Elisabeth, Line og Gro - et fantastisk knippe damer som utgjør komiteen 
I helgen gikk årets store begivenhet av stabelen, bokbloggtreffet. Jeg var med for andre gang, og det var ikke fullt så "skummelt" denne gangen. For en herlig gjeng med jenter, jeg har hatt det veldig gøy. Vi var ikke så mange i år som i fjor, så jeg håper jeg med dette skal friste enda flere til å ta turen til Oslo, denne helgen neste år!

Dagen min startet da NSB vekket meg kl. 06:25. Tiden frem til bokbloggtreffet startet brukte jeg til å lokalisere hotellet jeg skulle bo på, Cappelen Damm sine lokaler, hvor vi skulle være, Eldorado og Tronsmo. Siden det er svært lite som er åpent før 10 i Oslo ble det en god del lesing før jeg endelig kunne besøke min favorittbokhandel Eldorado. Jeg så på posene til mine med-bokbloggere på treffet at jeg ikke var den eneste som hadde vært innom der.

Jeg ønsker meg en sånn bokhandel i Bergen!!

Bokbloggtreffet er mest for å sosialisere, og den årlige qvissen er formiddagens høydepunkt. Komiteen hadde pønsket ut noen nøtter å knekke for oss, og det laget som fikk flest poeng, fikk lov å forsyne seg først fra bokbordet. Dette er et bord bestående av bøker vi selv har tatt med oss, til stor gjensidig glede for alle. Under verden av Ida H. Høyer ble lest på toget hjem til Bergen - gleder meg til å skrive omtale om den!

Disse bøkene ble med meg hjem til Bergen

Etter en liten pause hadde vi en workshop, hvor vi diskuterte samlesingen, blogging og bloggverdenen, og vi fikk til en fin diskusjon ut av dette.

Klokken 17:00 var det klart for utdeling av Bokbloggerprisen 2014. Alle de seks forfatterne var tilstede, og før det ble røpet hvem som hadde vunnet prisen, ble alle seks bokbadet. Det var kjempegøy å høre dem fortelle om forfatterskapet sitt, om hvordan denne boken har blitt til, og tanker rundt selve handlingen i boken.

Ingvild H. Rishøi snakker om Vinternoveller
Romanklassen:
Ida Hegazi Høyer med Unnskyld
Aina Basso med Finne ly
Marit Kaldhol med Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz
Åpen klasse:
Ida Jackson med sakprosaboken Morfar, Hitler og jeg
Simon Stranger med ungdomsromanen De som ikke finnes
Ingvild H. Rishøi med Vinternoveller

Alle er vinnere og alle har fått mye oppmerksomhet rundt boken sin, men de to som til slutt stakk av med den gjeve prisen var:

Ingvild H. Rishøi 
og 
Aina Basso. 


En ekstra gratulasjon til dere! 
Med denne andre utdelingen av Bokbloggerprisen har vi fått vår første mannlige nominerte (Gratulerer Simon Stranger!) Siden begge vinnerne i fjor skrev på nynorsk har vi nå også fått vår første vinner på bokmål (Gratulerer Ingvild Rishøi!)

Silje snakker med Marit Kaldhol om hennes roman Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz
Silje snakker med Ida Hegazi Høyer om hennes roman Unnskyld
Line snakker med Simon Stranger om hans ungdomsroman De som ikke finnes
Elisabeth snakker med Aina Basso om hennes roman Finne ly
Elisabeth snakker med Ida Jackson om hennes sakprosabok Morfar, Hitler og jeg

Guess who?
Etter spenningen var utløst og vi hadde sosialisert hele dagen var noen klar for å dra hjem, mens andre samlet seg og gikk for å spise middag. Det ble en fin kveld, selv om jeg, full av inntrykk som jeg var, avsluttet den ganske tidlig.

Siden gårsdagen var den 12. i måneden var det tid for Tvangslesing på kafè, og søndag sto dette på programmet. Stedet var Østbanehallen, og siden toget mitt ikke hadde avgang før på ettermiddagen, var jeg så heldig å få være med en lystig gjeng å lese sammen.
Jeg håper Tvangslesing avd. Bergen legger merke til de deilige stolene, vi må jobbe litt hardere med å finne et egnet sted for lesing, for i Oslo leste vi faktisk, ikke bare skravlet...

Line, Ingalill og Ellikken i dyp konsentrasjon (om å ikke se på fotografen)
Silje og Elida - ikke fullt så konsentrerte

Takk for en fantastisk helg jenter, 
jeg gleder meg til neste år!!

29 kommentarer:

 1. Åå, det ser så kjekt ut! Skulle virkelig ønske jeg var til stede ved bokbadingen (og selvsagt resten), men men. Neste år må det bli. Var det så mange som manglet i år, altså? Ser at flere har påpeket dette. Synd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Neste år må ALLE komme, det er gøy for oss bokbloggere og mye gøyere (antar jeg...) for forfatteren vi vil gjøre ære på. Håper å se deg da :)

   Slett
 2. Det var kjekt å treffa deg på ordentlig, Tine, sjølv om du har vore på treff tidlegare :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. I fjor var vi så mange at det var ikke lett å få pratet med alle. Vi fikk no tatt grundig igjen i år da :) Takk for en super helg Elida!

   Slett
 3. Flott oppsummering, Tine! Og så hyggelig at du kunne komme på treffet :-)
  Silje

  SvarSlett
  Svar
  1. Er veldig glad for at jeg ombestemte meg i siste liten, og prioriterte dette. Dere i komiteen gjør en kjempejobb, jeg er så stolt over å være bokblogger når jeg hører det dere har forberedt av det talte ord. Er veldig glad for at jeg fikk selskap da jeg ventet på toget, dere har virkelig funnet det perfekte stedet å bedrive tvangslesing :)

   Slett
 4. Høres og ser ut som Oslo hadde vært stedet og tilbragt helgen som var! Høres ut som det har vært et vellykket arrangement! :-) (Selv om jeg ikke har møtt henne så tipper jeg at hun som gjemte seg heter Stine) Tusen takk for fine bilder og fin oppsummering as always,Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var mange som spurte etter deg Beathe, du var savnet. Sett av datoen til neste år, da tar vi oss en real jentetur. Du har helt rett, det er Stine som gjemmer seg :)

   Slett
  2. Åh, det var hyggelig å høre at jeg var savnet! :-) Jeg kan bare håpe at det lar seg gjøre på alle mulige måter slik at jeg får anledning, det hadde vært moro! :-)

   Slett
 5. Fint referat, Tine. Og takk for hyggelig samvær.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i lige måde Randi, veldig kjekt å være sammen med deg :)

   Slett
 6. Ah, skikkelig memory lane! Mange flotte bilder du har tatt!

  SvarSlett
 7. Fine bilder og strålende oppsummering Tine! Veldig hyggelig å treffe deg igjen i år også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre, jeg koser meg sammen med dere :)

   Slett
 8. Ser ut som noe en må få med seg neste år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du, vi vil gjerne ha selskap av noen mannlige bokbloggere. Vi er en veldig livat og jordnær gjeng, så det er helt "trygt". Har jeg forstått det rett at du har tilhold i Bergen?

   Slett
 9. Det var hyggelig å møte deg :) Tvangslesekafe i Oslo var virkelig heavy stuff, det fortsatte lenge etter at du måtte dra også. Synes forøvrig det bildet av meg er så fint at jeg vurderer å bruke det som profilbildet på facebook. Det får jo virkelig fram mange sider ved meg: min største hobby, og en av min største fobier.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at ikke Elida og min avskjed brøt opp den gode stemningen, det var veldig gøy å være sammen med deg og de andre. Det er helt ok å gjemme seg for innpåslitne fotografer. Ser jeg bildet som profilbilde blir jeg stolt :)

   Slett
 10. Veldig fint referat av helgen, flotte bilder og glad du koste deg på treff. Må innrømme det ble et litt annerledes treff for meg denne gangen, og jeg var litt mindre sosial enn jeg har vært tidligere, men jeg fikk i hvert fall sagt litt mer enn hei :)
  Gleder meg allerede til neste år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns alle i komiteen gjorde en kjempejobb, og spesielt du som var ny av året. Veldig kjekt å si litt mer enn hei til deg :)

   Slett
 11. Takk for sist - og frokostselskapet.
  Du har rett i at det var lettere å rekke snakke med alle når det var færre, selv om jeg fremdeles ikker er sikker på at jeg hilste på alle. Det slo meg plutselig hvorfor det ikke strømmer inn med unge håpefulle tvangslesere - vi ser jo livsfarlige ut -))

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere så da ikke så farlige ut der dere sitter i sofaen :) Takk for herlig frokostselskap, like godt som det jeg fikk i fjor (sant Ellikken?) Jo flere vi er som blir "varm i trøyen" jo lettere blir det vel å få til at alle hilser på alle. Det går på frem, treffene blir bare kjekkere og kjekkere :)

   Slett
 12. Altså, jeg tror jeg neste gang dropper taktikken med å se lettere-henslengt-og-uaffisert ut. Ellers; kjekt kjekt kjeeeeeekt innlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du kan være med på hele bokbloggertreffet neste gang, så får vi pratet litt også. Uansett veldig kjekt å møtes på Tvangslesingen, syns dere ser seriøs og grei ut jeg :)

   Slett
 13. Såå kjekt å lese for meg som ikke fikk vært med i år, og alle bildene er et stort plaster på såret. Er veldig glad for at jeg får lov å være en del av denne gjengen. Jeg støvsuger bloggene etter innlegg idag for å få med meg alt fra helgen. Fantastisk bra at alle forfatterne kom! Jeg gleder meg allerede til neste år og treffe både deg og de andre igjen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kos deg med blogginnleggene, det gjør vel nytten som plaster på såret, men til neste år håper jeg du greier "the real thing".

   Slett
 14. Jeg måtte prioritere å gå i konfirmasjon denne gangen. Takk for flott oppsummering Tine, skulle gjerne ha vært der. Også håper jeg at ingenting kommer i vegen slik at jeg kommer meg avgårde til neste år!

  SvarSlett
 15. Ser ut som at det ble et vellykket opplegg i år også. Virker som dere koste dere:)

  SvarSlett