fredag 28. mars 2014

Bokbad med Dinah Jefferies på Bergen Offentlige Bibliotek

Dinah Jefferies intervjues av Kari Birkeland på hennes andre dag av lanseringsturneen
Dinah Jefferies er på lanseringsturne med den nye boken sin Til vi ses igjen. Etter starten i Haugesund er Bergen andre byen hun besøker, før hun skal til Oslo i morgen. Det med før Oslo kan vi like, men med den oppslutningen som var på hovedbiblioteket i går får jeg inderlig håpe at hun får et mer høylytt velkommen i hovedstaden.

Beathe og Tine - to glade bokbloggere
For min del var det to attraksjoner på bokbadet i går, for jeg fikk treffe selveste Beathe, for første gang. Hun er den av bokbloggerne som har inspirert meg mest til å utvikle bloggen min til sånn som den fremstår i dag. Helst hadde jeg bare lyst å skravle med Beathe men når Dinah Jefferies og Kari Birkeland satte seg ned fremfor oss, overtok de selvfølgelig all oppmerksomhet.

Dinah Jefferies er en godt voksen dame, som har passert de seksti. Hun har skrevet en bok før, men den fikk hun beskjed om å glemme, men "skriv gjerne en ny" hadde forlaget sagt. Heldigvis satte hun igang igjen og ut kom Til vi ses igjen. Denne damen er et fyrverkeri av et menneske. Noe så energisk og fargerikt skal en lete lenge etter. Hun fortalte om boken, handlingen og mye om livet sitt, som ikke har vært noen dans på roser. Selv om hun "ble forfatter" i voksen alder har hun allerede en bok til ferdig skrevet som kommer ut til neste år, og driver research på enda en.
Bøkene hennes har handling i eksotiske land, noe hun selv har erfaring med siden hun bodde sine første 9 år i Malaysia. Hun husker godt forhold og hendelser fra barndommen, som hun i går kveld formidlet på en forrykende måte. Hun fortalte oss om bakgrunnen til karakterene i boken og hvilke paralleller som kan trekkes til hennes eget liv. Hun har flere ganger i livet opplevd vanskelige ting, som da hennes sønn døde som 14 åring, og hun som fraskilt mor måtte holde ut for datterens skyld. dette er lenge siden, men hun fortalte så levende at jeg satt med klump i halsen. Jeg kommer til å ha øynene åpen for hennes neste bok, som jeg definitivt kommer til å lese.4 kommentarer:

 1. Tusen takk for mange fine ord,Tine! Det var veldig hyggelig å treffe deg i går også, og vi må treffes igjen snart! Det var veldig koselig i går selv om jeg ble litt skuffet over at det ikke kom flere, hun hadde fortjent det. Det var egentlig litt rart at det ikke kom flere, og jeg håper som deg at hun får flere tilskuere i dag. Jeg fikk skikkelig sansen for henne, og ja, hun var et fyrverkeri av en dame. Veldig fint innlegg fra bokbadet, Tine:-) Ha en strålende dag :-)

  SvarSlett
 2. Hei, så artig at dere endelig traff hverandre. Men er det Beathe eller Kari Birkeland på andre siden av modulen hvor du er på andre siden? De var så like.. Men uansett, flotte damer alle fire..(inkl.forfatter seff) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes du Beathe og Kari ligner på hverandre? Nå har jeg i alle fall presisert hvem det er som er sammen med meg rundt modulen :)

   Slett
  2. Jeg kan godt ligne på Kari altså!:-) Tar det som et kompliment og ser glad ut her jeg sitter:-)

   Slett