søndag 16. juni 2013

Vamp i hagen til Alvøen Hovedgård - to fantastiske konserter på en uke

Vamp på scenen i Alvøen Hovedgård
Damen med den sprikende musikksmaken slår til igjen. Torsdag var det Nick Cave og i dag Vamp, før vi dro hjem til Hildegunn og hørte på opera.

Konsertene i hagen til Alvøen Hovedgård er en årlig happening, som jeg ikke har vært med på før. Sikkert fordi stedet er litt utenfor den berømte Alfarveien, og man må nesten holde seg kjørbar for å komme dit. Tenkte vi...  Det var nok mange fastboende som fant veien til fots i dag, for selv om klokken bare var 18:00 da konserten startet, var det, som seg hør og bør på landet, full halloy.
Vi ankom i god tid og satte oss fremst. Ja, for det var satt ut stoler, så vi kunne hvile våre rumper mens vi trampet takten til Vamp`s kjente og mindre kjente låter.
Første gang jeg var på Vamp konsert var på et eller annet kulturhus på Stord, da jeg besøkte min kusine som gikk på lærerskolen der. Det er lenge siden det! Den gang som nå, var det kun de som sto nærmest scenen som fulgte med, fra de bakre rekker lød det full kakling fra fruentimmere i forskjellige grader av beruselse. Hvorfor er det vi damer som låter mest i sånne sammenhenger?

I alle fall, Vamp imponerte! Jeg kan ikke si annet. De spilte skjorta av seg og ga alt i 90  minutter. Kanskje det hele var litt for koreografert, alt gikk på skinner, helt etter planen, de smilte litt til hverandre, men de trengte ikke veksle ord om fremførelsen. Dette har de gjort maaaaaaange ganger. Den "nye" vokalisten er ikke helt ny lenger. Paul Hansen er inne i sitt sjette år som vokalist i Vamp, og han fyller rollen etter Vidar Johnsen veldig godt.
Det er første gang jeg har sett Odin Staveland "live", og han var sammen med Paul Hansen, et friskt pust, med sin heller viltre fremtoning.
I år har Vamp 20 års jubileum og skal feire med konserter blant annet i Bergen. Billettsalget starter om en uke, så vær om deg hvis du har lyst å få med deg dette, som faktisk fremdeles er en godbit.

1 kommentar: