tirsdag 18. juni 2013

Lydbok i sommer? - her kan du gjøre et kjempekupp

Tanum har kjørt igang et kjempesalg på lydbøker. Jeg har sett gjennom utvalget deres, og det er stort! Til kr. 59,- pr. lydbok og den prisen er det ingenting å si på.
Den lange kjøreturen i sommer og late dager på strandet blir mye mer behagelig med en lydbok på øret, så har du ikke vendt deg til formatet, så koster det nå "ingenting" å prøve.


Jeg for min del har fått tak i noen godbiter som jeg lenge har hatt ønske om å lese, men som ikke har funnet veien til min bokhylle ennå. Til kjøreturen, hvor vi lytter alle sammen, ble det en ny ungdomsserie og et par klassikere.

Den guddomlege komedien (ja, stort sjokk, den er på nynorsk) av Dante Alighieri. Dette er hans mesterverk fra 1300-tallet. Det høres veldig sært ut, men verket er nevnt så ofte i ting jeg leser, (blant annet i Inferno) at jeg bare må ta en nærmere titt på det.

Bikubesong (den viste jeg at var på nynorsk) av Frode Grytten. Nå har jeg sett ham "live" to ganger i vår, så det er på tide jeg får prøvd meg på mesterverket hans. En liten "snarvei" å ta det på lydbok, men sommeren er tiden for snarveier :)

Sjur Gabriel av Amalie Skram Jeg markerte 100 års jubilèet med å melde meg inn i Amalie Skram selskapet. Kan ikke komme på sammenkomster der med bare et avbrutt forsøk på en av bøkene hennes, så nå prøver jeg igjen, med første av fire bind som utgjør Hellemyrsfolket.

En verdensomseiling under havet av Jules Verne Jules Verne levde på 1800-tallet og var kjent for sine fantastiske historier om eventyrlige reiser. Denne er hans tredje roman. Den står under "voksne", men jeg håper det går bra å høre den i bilen, med Sondre i baksetet.

Spøkelset fra Canterville av Oscar Wilde - atter en klassiker!

Tunneler Denne varer i over 14 timer, og det er en lommelydbok jeg har kjøpt. Vi kommer oss nok fra Bergen til Snåsa på den tiden, så det blir ikke mye vi får sett/hørt av poden i baksetet på den turen.

Serien jeg har kjøpt heter "Den onde greven" og består av mer enn tre bøker. Jeg kjøpte de tre første, for å se om han liker det. Sondre har hørt på lydbok i mange, mange år, og hører hver kveld før han legger seg. Favoritten over alle  har vært den ultramorsomme "Harry og Ivar finn opp kruttet", innlest av Lars Mæhle, den har han hørt igjen og igjen.

En grufull begynnelse
Krypdyrkammeret
Iglene i innsjøen

Det hadde vært gøy å høre om noen har lest eller hørt 
noen av titlene jeg har falt for i dag??

1 kommentar:

  1. Eg har høyrt Bikubesong, og det var ei fin oppleving. Fleire ulike opplesarar til dei mange forteljarstemmene.

    SvarSlett