tirsdag 18. juni 2013

Den tredje røsten og litt om Springflo begge av Cilla & Rolf Børjlind


Min bok på vent denne tirsdagen heter Den tredje røsten. Jeg har den dessverre ikke i hyllen for boken er ennå ikke oversatt til norsk. Grunnen til at jeg venter er at Cilla og Rolf Børjlind sin første krim Springflo, ga sånn heftig mersmak, at jeg higer etter å lese den neste. Så heia Gyldendal, gi Kjell Jørgen Holbye oppdraget med å oversette den til norsk i en fart!!

Det hadde vært veldig gøy å høre fra lesere fra nabolandet 
som har lest begge bøkene. Er nr. to like bra?

Siden jeg ikke vet mer om Den tredje røsten enn det forlaget forteller, vil jeg heller formidle min begeistring for forfatterne ved å fortelle hva jeg synes om Springflo:

Ekteparet Cilla og Rolf Børjlind er Sveriges mest erfarne manusforfattere. Det vi kjenner dem best for er deres medvirkning til 26 Beck filmer.
Nå gjør de som ekteparet Kepler, de skriver også bok sammen, for Springflo er deres første krim.
Historien er ikke like bestialsk som Kepler, men det er til tider ekkel lesning, og spenningen er stor gjennom hele boken.
Som leser blir du godt kjent med de forskjellige karakterene, uten at du trenger lure lenge på hva nylig introduserte karakterer gjør i historien, for det blir raskt avslørt.
Det var bloggen Bøker & bokhyller som skrev så bra om  boken, at jeg skaffet meg den på rappen.


Forlaget skriver om Springflo:
En sen kveld i 1987 begås et mord på en ung gravid kvinne. Hun graves ned i en grop på en strand på Nord-Koster rett før springfloen kommer. Bare hodet er synlig, og vannet stiger raskt. De skyldige blir sett av en liten gutt som varsler foreldrene sine. Men kvinnens liv lar seg ikke redde, og politiet lykkes ikke med å identifisere henne. Saken forblir uløst.
Mye senere, i 2011, får politistudent Olivia Rönning i oppgave å skrive om saken. Hun prøver å finne Tom Stilton, som den gang ledet etterforskningen, men han er som sunket i jorden. Samtidig blir en gruppe hjemløse i Stockholm utsatt for blind vold som filmes og legges ut på nett. Mange tråder samles i en forrykende fortelling som byr på overraskelser og en uventet slutt.
I denne historien er finner vi både politi og røvere, men det er en student og en hjemløs som er de som vil forsøke å oppklare det gamle mordet, og det er jo litt originalt. De må først nærme seg hverandre, og etterhvert får de hjelp av gamle kjente til å finne ut av tingene. Dette er en sånn bok som er vanskelig å legge fra seg, krim på sitt aller beste (i god Politi ånd)

Flere bøker på vent finner du via den flotte bloggen 
Beates bokhylle hver tirsdag

9 kommentarer:

 1. Har hørt om Springflo men ikke lest den selv ennå, men jeg har den på den milelange ønskelisten som huser over 800 bøker og flere blir det vel... Tusen takk for påminnelsen!

  SvarSlett
 2. Aiaiai, så herleg skummelt og grøssande! :-)
  Det ser ut til at desse bøkene er midt i blinken for meg. Godt tips om eit for meg ukjent forfattarpar (som er tema for mitt ventebok-innlegg i dag)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg lo litt da jeg så det. Og frydet meg litt over at du ikke hadde tatt med dette paret. Boken var i alle fall veldig artig og spennende.

   Slett
 3. Springlo fikk jeg anbefalt på ARK City Syd i trondheim og fikk et leseeksemplar far dem, fordi de har fler enn de kommer over selv for tiden. Så den blir sikkert med meg i reisekofferten utover høsten, eller før..

  SvarSlett
 4. PS- det var noen heftige forsider.;)

  SvarSlett
 5. Oi oi, dette hørtes jo veeeeldig spennende ut:) Morsomt etterforsker par...ble skikkelig nysgerrig, må jo noteres ned. Må da få opp farten å oversett neste boken, så vi slepp å vent:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. Serien om Beck er råbra synes jeg! Og handling fra Nord -Koster, der har jeg vært en del ganger. Det er så fint der - vil idyllen brytes dersom jeg leser boken.... Uansett, har notert den opp ut pga ditt innlegg, så får jeg se. Takk for tipset.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fikk lyst å reise til Nord-Koster, så du kan slappe helt av :)

   Slett
 7. Høres spennende ut, så den noteres ned

  SvarSlett