søndag 23. juni 2013

Menneskets natur av Jørgen Brekke - en smakebit på søndag

I dag er det søndag, men siden Mari er på tur blir det ingen "Smakebit på søndag". Jeg ville allikevel gi dere en smakebit fra en bok som var utrolig spennende. Har du lest den?

Dette er tredje bok i serien om politietterforsker Odd Singsaker. Har du ikke lest de to andre først, så bør du gjerne det. Ikke for det, Menneskets natur står støtt alene, men da går du jo glipp av de to flotte romanene som kom først. Nådens omkrets og Drømmeløs.
Menneskets natur er skrevet på en måte hvor det er lett å følge historiene, selv om det hoppes en del i tid. De nye trådene flettes elegant inn etterhvert, så du har alltid kontroll på handlingen. Kapitlene er merket med To dager før det skjedde, før det skjedde, tre uker før det skjedde...  og sånn får vi med oss hele forhistorien selv om vi hopper i hendelsene midt i kampens hete.
Denne gangen plukker vi opp tråden når Odd Singsaker er satt ut av spill. Han er sykemeldt, og hans kone Felicia Stone er forsvunnet.

Dette er spenning av høy kvalitet, og jeg lover deg du greier ikke legge den fra deg :)
På bloggen Artemisias Verden kan du lese utfyllende om handlingen hvis, du trenger det.

Smakebit:
Hun kastet seg ut i snøen mens vinduet slo innover bak henne. Et skudd gikk av over hodet hennes. Det singlet i glass, og hun fikk noen av skårene i bakholdet før hun reiste seg. Så spurtet hun det hun kunne langs hytteveggen. Det neste skuddet kom fra vinduet, men først etter at hun hadde kastet seg rundt hushjørnet. Det ble hun liggende og hive etter pusten. Nå skalv hun over hele kroppen og klarte nesten ikke å reise seg igjen. Men noe annet valg hadde hun egentlig ikke. Hun måtte videre, så langt hun kunne komme vekk herfra, vekk fra denne hytta og gutten som lå og holdt pusten, stille som døden selv, på kryploftet rett over sin fars drapsmann.

2 kommentarer:

  1. føler meg kallet til å ha en smakebit selv i dag ;)
    dette var forøvrig en fin smakebit. har ikkje lest noe av forfatteren enda, men har "nådens omkrets" i bokhyllen :)

    SvarSlett
  2. Takk for linking Tine. Bra du likte boka.:)

    SvarSlett