søndag 2. juni 2013

Evig din av Daniel Glattauer - Smakebit på søndag

Daniel Glattauers nyeste bok Evig din, skildrer et skrekkens scenario. Judith er en ung, selvstendig kvinne med god kontroll på livet sitt. Ved en tilfeldighet møter hun så Hannes, og sakte men sikkert forandrer livet hennes seg til et mareritt.
Hannes er raus og sjarmerende, og har etter kort tid Judiths familie og venner i sin hule hånd. Han gjør og sier alle de rette tingene, og er utrolig oppmerksom, men for Judith føles det mer og mer kontrollerende, og hun trives ikke lenger sammen med ham.
Venner og familie kan ikke skjønne hvorfor Judith skal være så vanskelig, Hannes er jo en så hyggelig mann....

Bakpå boken står en uttalelse om boken fra Suddeutsche Zeitung som jeg er enig i: "Boken har noe Stephen King over seg, blandet med litt Hitchcock, det hele holdt i en lett, muntlig stil - litt som en frisk drink som dessverre er blitt tilsatt en dash arsenikk."

Daniel Glattauer har gitt ut to bøker tidligere:
Mot nordavinden
Den syvende bølgen

Med sine 235 sider er dette en rask bok å lese. Den er også lettlest og har sin egen "motor". Akkurat når du tror du har skjønt "tegningen" tar boken en litt annen vri, og dette gjør den vel verdt å lese. Den blir aldri veldig, veldig creepy, men det er en veldig troverdig historie og tanken på at dette kan skje, er ekkel i seg selv.

Smakebiten er to setninger imot slutten:
"Hun klarte så vidt å holde skriket tilbake. Hun var forberedt på det meste av skrekkinnjagende syner, men ikke på denne hinsides all redsel tilstivnede og likevel levende marmor- eller porselensfiguren som satt oppreist i en fransk art nouveau-seng, badet i lyset fra en mektig takkrone, og ikke gjorde annet enn å løfte det blytunge, sløve blikket mot Judiths vidt oppsperrede øyne."

Flere smakebiter finner du via bloggen 

15 kommentarer:

 1. "Stephen King blandet med Hitchcock" er nok til at jeg skal lese denne boken :-) Jeg er en stor Stephen King fan og Hitchcock var en fin fyr :-) Takk for fint tips og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Denne boken fikk jeg også lyst til å lese! Interessant å lese om sånne typer som alle liker og ikke kan skjønne hvorfor partneren ikke trives med.

  SvarSlett
 3. Denne boken har jeg liggende og den blir nok snart lest. De to andre forfatteren har skrevet står på ønskelisten min, men jeg har glemt de litt ut, så takk for påminnelsen. Ha en fin dag i høstværet,Tine:)

  SvarSlett
 4. Hu, det här är en sån där bok som jag skulle vara som en spänd fjäder när jag läste... Men ändå verkar den lockande!

  SvarSlett
 5. Har akkurat sett filmen 90 minutter, der man får se mye vold i hjemmet. Med andre ord, sterk kost. Jeg fikk litt frysninger av å lese om boken, tenker på manipulering. Skuespill for omverden, mens den virkelig jeg vises for den som står han aller nærmest. Ikke sikkert den handler om helt det samme da, men men. Da måtte jeg jo notere den ned. Takk for smakebit og ha en herlig søndag!

  SvarSlett
 6. Den här boken skulle jag vilja läsa. Tack för tipset!

  SvarSlett
 7. Spännande! En blandning av King och Hitchcock låter som något som skulle passa mig :)

  SvarSlett
 8. Har lest boka og omtalt den på bloggen for kort tid siden. Creepy, ja! Har veldig lyst til å se filmen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å nei, filmen tørr jeg ikke se :)

   Slett
 9. Hm, King blandet med Hitckock høres da lovende ut..:)

  SvarSlett
 10. Låter spännande. Jag har en annan bok av Daniel Glattauer i hyllan (Gut gegen Nordvind), men de verkar vara i två olika genrer.

  SvarSlett
 11. Oi, den hørtes ikke koselig ut i det hele tatt! Ender det godt?? Hater bøker med åpen slutt og at det ender dårlig ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du blir ikke mørkredd av å lese denne, bare litt satt ut kanskje. Og ja, en overraskende men fin slutt :)

   Slett
  2. Creepy, men med overraskende og fin slutt; da kan det hende jeg også kan prøve meg...
   Takk for smakebiten, Tine ;o)

   Slett
 12. Jeg fikk lyst til å lese denne, jeg. Utaltalelsen av Suddeutsche Zeitung (for et vanskelig navn) er godu sagt. Omtalen din også!

  SvarSlett