onsdag 19. juni 2013

På landet i byen - tur på Veten Åsanes høyeste fjell

Åsane er Norges største bydel, og Bergen er Norges nest største by. Her bor vi. Midt i byens larm og leven. Her har vi eksos i neseborene og asfalt under skoene våre. Utvalget av cafèer og restauranter er enormt i Bergen, skulle tro vi ikke gjorde annet enn å gå ut å kose oss.
Jeg er en ekte byjente, som tar meg en tur til by`n støtt og stadig. Siden jeg både bor og jobber i Åsane, blir disse byturene kun for kosen sin del. Et par ganger i uken jeg inn og kjenne på pulsen, drikke cortado på en utvalgt cafè, og gjøre meg noen "nødvendige" ærend. Åsane er en shoppingbydel, vi har enormt med butikker her, og flere skal det bli. Det er ikke så mye underholdning som utspiller seg i bydelen, så når kunsten skal utforskes er det arenaer i Bergen sentrum som blir oppsøkt.
Det som fasinerer meg er at vi i denne byen som vi innbiller oss er stor (nest størst i landet må vite) så er det bare et par minutters kjøring før du er på landet. Vi har utsikt til Åsanes høyeste fjell, Veten fra stuevinduene våre. Når den korte kjøreturen er unnagjort, er en virkelig på landet. Her er det kuklatter med ekle gule fluer på, sterk blomsterduft og bondens dyr går og beiter rundt beina på deg. Veien opp til Veten følger først Den gamle postveien fra Bergen til Trondheim, før vi tar av på en sti, opp mot toppen. Langs denne veien finnes det eldgamle steinhus, som passer utrolig godt inn i landskapet. Det er veldig lett å glemme butikker, biler, mas og kjas når en går tur her i denne idyllen.
Har du et favorittfjell hvor du lader batteriene dine?


Kjenner du igjen de tre toppene?


5 kommentarer:

 1. Kunne ikke la være.....
  Til erstatning for Veten ser jeg Lyderhorn, Damsgårdsfjellet og litt av Løvtaken ut vinduet :-)
  Batteriene lades på tur over Geitanuken, en god time med frisk luft,
  og ingen bilbruk.
  pappa

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men du treffer ikke så mange skjønne tjommier på vei opp til Geitanuken :) Vi har heldigvis Storsåta rett utenfor døren, så vi slipper bil av og til vi også.

   Slett
  2. Hei.

   På turen til Geitanuken i dag traff jeg ikke noen...
   God helg
   pappa

   Slett
 2. Fantastiske bilder av dyrene! Lenge siden jeg har vært på Veten nå...merker jeg lengter.
  Jeg lader batteriene mine på Fløien som regel (burde variert mer).
  Veten er jo litt "villere" i landskapet. Men nå som jeg jobber, blir det knapt tid til noe...

  SvarSlett
 3. Hei !
  I dag har jeg tatt med en del av familjen på tur til Veten, vi startade i Hordvik. En tur på ca: 4 timmar. <3 Opplevelsen var magisk!!! Tips til neste tur för oss som er nye i Norge!?!?

  SvarSlett