mandag 11. februar 2013

Jeg har hørt: Katherine Webb`s "En sang fra fortiden"

Katherine Webb er ikke en dame som gjør mye utav seg. Googler du navnet hennes får du opp masse greier om en amerikansk misse-babe. Det er Gyldendal som har gitt ut bøkene hennes på norsk, og til og med de greier å fortelle oss at hun nå jobber som husmor (!).
Forfatteren er født i Hampshire i England i 1977 og har gitt ut tre bøker.
Arven
Det du ikke ser
En sang fra fortiden

Jeg leste de to første i fjor, og ga "Arven" en 4`er mens "Det du ikke ser" fikk en 6`er.
En sang fra fortiden har jeg hørt på lydbok. Den ble lest av Cathrin Gram. Hun leser fort og med fin innlevelse, så henne noterer jeg meg som en favorittinnleser.
Jeg likte "En sang fra fortiden" veldig godt.
Lydfilen tar 17 timer, men handlingen hopper frem og tilbake i tid, med spenning i begge ender, så det virker ikke så lenge. Jeg gir boken en 6`er!

Litt av handlingen: Dorset, Sør-England, 1937: For 14 år gamle Mitzy Hatcher består livet av husarbeid, en dominerende mor og ensomme vandringer langs havet. Men da den berømte maleren Charles Aubrey inntar nabohuset med sin marokkanske elskerinne og deres to døtre, øyner Mitzy en fremtid hun ikke trodde eksisterte.Aubrey ber Mitzy sitte modell, og det blir starten på en serie skjebnesvangre begivenheter. I løpet av tre hektiske somre slutter Mitzy å se på maleren med barnets uskyldige beundring. I stedet overtar et besettende og uregjerlig begjær...Mange år senere forhekses gallerieieren Zach av tiltrekningskraften i Charles Aubreys førkrigsportretter. Trangen til å bli kjent med modellene og miljøet leder Zach til en landsby i Dorset. Her starter jakten på sannheten om hva som egentlig skjedde mellom Mitzy og Aubrey for 60 år siden.

Tusen takk til Lydbokforlaget som har sendt meg en lydfil!

2 kommentarer:

  1. Jeg har hørt den nå - den er strålende!

    SvarSlett
    Svar
    1. Veldig kjekt at du likte den. Dette er virkelig en bok jeg koste meg med, og enig med deg at Cathrin Gram leser nydelig. Takk for at du linket!

      Slett