torsdag 14. februar 2013

I serien "Tine gjør ting for første gang": Whisky smaking...

De seks whiskymerkene vi smakte og lærte litt om
Som alltid i midten av februar arrangerer Hotel Terminus festivalen Whisky Meet. Dette er festivalen som i fire dager til ende, feirer whiskyens livgivende egenskaper. Nytt av året var at Grand Whiskybar arrangerte en helt egen smaking, hvor menn ikke hadde adgang, og det på selveste Valentinesday.
Det var svensken Jan Groth, som er en autoritet i whiskyverdenen som holdt foredrag, og guidet oss igjennom kvelden. Aldri har en presentasjon av maltwhisky blitt gjort på en mer kunnskapsrik og underholdende måte!
Vi smakte Cardhu - Royal Lochnagar - Gragganmor - Oban - Talister - Lagavulin
De to siste hadde en veldig kraftig smak, så der ble det meste værende igjen i glasset. Det eneste glasset jeg drakk opp, var Royal Lochnagar, den kunne jeg drukket, hvis etablissementet jeg skulle drikke sprit i, var helt tom for cognak.
Jeg syntes at selv de fire som ikke skulle smake røyk, smakte røyk. Siden jeg er godt forlikt med dyre cognakker, ble jo dagens dråper sammenlignet med disse, og i min munn falt de helt igjennom.
Men, at det er en læringskurve her, er helt klart, og jeg gir selvfølgelig ikke opp. Som illustrasjoner til foredraget hadde Jan Groth noen flotte bilder fra Scotland, så kvelden brakte nok med seg mer reiselyst enn lyst på mer whisky.
To av de mange sportye jentene som prøvde seg på whisky i dag


5 kommentarer:

 1. Neste gang smaker vi noe annet ;)

  SvarSlett
 2. Jeg kan godt gå for litt cognac-smaking:-)

  SvarSlett
 3. Helt enig jenter, men det var jo godt å få utvidet horisonten litt. Nå kan vi i alle fall uttale oss om tema :)

  SvarSlett
 4. Sprekt!!!
  Fordelen med å smake på noe som ikke faller helt i smak, er kanskje at man setter ENDA mer pris på det man allerede liker?!

  SvarSlett
 5. Tøffinger! Jeg prøver forgjeves å like øl, men det er for mye god vin til å kaste bort tiden på noe man ikke liker!

  SvarSlett