lørdag 2. februar 2013

Jeg har besøkt det nyåpnede Litteraturhuset i Bergen for første gang

Flygende bøker smykker himmelen utenfor Litteraturhuset
Lørdag formiddag var det fullt kjør både utenfor og inne i Litteraturhuset som åpnet med brask og bram den 31 januar. Siden vi ikke hadde klart å skaffe oss noen billetter til helgen, nøyde vi oss med å ta bokbutikken og cafèen i øyesyn.
Inne i bokhandelen var det god plass, gode stoler og sofaer til å sitte i, en stor hylle med både brukte bøker til å bla i, og bøker til salgs. Der var ikke så mange bøker til salgs, og jeg klarte ikke å se noe system i utvalget deres. Jeg hadde trodd de ikke skulle ha nye bestselgere og sånt, men de var der de òg.
Vi snirklet oss inn i cafèen som drives av Colonialen. Her duftet det himmelsk av kvalitetskaffe og bakverk, men alle bordene var opptatt, så vi måtte ta med oss de kaffetørste strupene våre og gå et annet sted.
Kristin Helle-Valle blir kalt Litteraturhusets mor. Hun har jobbet hardt i fire år for å få til dette, og har endelig kommet i mål, på tross av motarbeidelser på veien.
Kona til vår alles kjære Trond Viggo er en veldig folkelig og grei dame, som vi så vidt vekslet noen ord med i dag, og jeg håper hun får beholde rollen sin når engasjementet hennes går ut, 1 juli i år.
BT hadde en flott portrett av henne i dag, så nå føler jeg at jeg har blitt godt kjent med henne.
Se også Johannes flotte blogginnlegg om hennes besøk på Litteraturhuset i dag.
Varme orange vegger og deilige stoler innbyr til å bli en stund
Går du litt i gangene får du blant annet øye på denne flotte kunsten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar