Deilige raspeballer på veggis-vis |
I disse hestekjøttskandaletider er det litt godt å slippe å forholde seg til det.
Raspeballer er på menyen fra tid til annen, selv etter at vi sluttet å spise kjøtt for 10 år siden. Tilbehøret er selvfølgelig litt annerledes, men det smaker like godt.
Dette trenger du:
Kjøperaspeballer, de som ligger i en boks med lake.
2 gulrøtter, kuttet i cm store biter
1 kålrot
1 stor potet
smør, fløte, salt og pepper
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks kikerter
1 neve rosiner
Gurkemeie, paprikapulver
Sånn gjør du det:
Lag kålrabistappe. Det kan du :)
Kutt løken i smale ringer og del på tvers. Stek den i litt olje, sammen med hvitløk til den blir myk. Ha i rosiner og stek litt til. Til sist har du i kikertene, og steker litt til, mens du krydrer med gurkemeie, paprikapulver og annet du liker.
Hell laken i en panne, la det koke opp og ha i gulrøttene og la det koke 3 minutter.
Deretter har du oppi raspeballene som du har delt i to, og skrur ned varmen. Ha på lokk, og la det stå så raspissene blir varme inni, uten at det koker så fælt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar