tirsdag 5. februar 2013

Lene Kaaberbøl og Agnete Friis - jeg har hørt "Nattergalens død"

Lene Kaabergøl og Agnete Friis er to danske forfatterkolleger som i 2008 slo seg sammen og skrev den første av til nå tre krim romaner med Røde Kors-sykepleier Nina Borg som gjennomgangs figur.

Gutten i kofferten
Et stille umerkelig drap
Nattergalens død

Klikker du på linkene over kan du se at du får de to første bøkene til "Pocketpris" hos Lydbokforlaget.
Jeg har tidligere lest "Gutten i kofferten" og ga den en 6`er. Det er Kirsti Grundvig som leser alle tre bøkene, og det gjør hun på en utmerket måte i 10 timer og 20 minutter.
I "Nattergalens død" tas vi med til Ukraina i 1934. Samtidig er vi i nåtidens Danmark, og disse to historiene følger vi vekselvis gjennom hele boken. Romanen gir et bilde av Stalintiden som godt kan være sant. Uansett veldig uhyggelig lesning. Plottet er også bra, og holder leseren/lytteren på pinebenken gjennom hele boken.
Jeg har lyttet på "Nattergalens død" i helgen mens jeg var syk. Det var godt å kunne ligge i badekaret eller på sofaen og bli lest for, når en er feberhet og pjusk.
Fra Lydbokforlaget sin side:

Natasja har flyktet fra fengselsdommen hun fikk for mordforsøket på sin tidligere forlovede. Kort tid etter blir han funnet død i sin bil med knuste hender, nøyaktig som Natasjas ukrainske mann for tre år siden. Det er åpenbare sammenhenger, men Nina Borg har problemer med å se på Natasja som en brutal morder. Likevel innser hun at det er mye hun ikke vet om denne kvinnen som hun i flere år har prøvd å hjelpe. Hvorfor stakk Natasja av? Hvorfor er både hennes tidligere mann og hennes tidligere forlovede døde? Og hvorfor er det noen som prøver å bortføre hennes åtte år gamle datter?
Gåten viser seg å ha lange og blodige røtter, helt tilbake til en sultrammet landsby i Stalin-tidens Ukraina.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar