tirsdag 5. februar 2013

Min bok på vent denne tirsdagen: Magellans kors av Roar Sørensen

Mange av bokbloggerne jeg leser har ved begynnelsen av året store ambisjoner om å lese X antall bøker av den ene og den andre kategori. Hva gjør dere da med alle de spennende tipsene vi får i de ukentlige oppfordringene, Smakebit på søndag, Boken på vent og Mitt tematips.
Alle er kjempeflinke å skrive anbefalinger, og jeg lar meg lett rive med, men  jeg ser jo at det er rett og slett ikke nok timer i døgnet til alt jeg har lyst å lese. 
Jeg for min del har ingen konkrete ambisjoner om hva jeg skal lese, bare et ønske om færrest mulig 2 og 3`ere. Jeg lar meg gjerne styre hit og dit av bokbloggeres anbefalinger, og det er det jeg har gjort med denne ukens Boken på vent.
Etter å ha lest Bokbloggeir sin flotte smakebit på søndag, snudde jeg meg rundt å bestilte, ikke denne men bok nummer 1 Magellans kors på biblioteket. Denne skal jeg avgårde å hente senere i dag, og kose meg med til jeg får toeren i posten. 
Det er stor sjanse for at du har sett Roar Sørensens navn i noen av bøkene du har lest, men ikke nødvendigvis som forfatter. Han har oversatt 90 romaner og 25 fagbøker i tillegg til romanene han har skrevet selv. Fire av dem er publisert, og den siste Smertens aveny kommer nå til våren. 
Her kan du se hva VG sa om boken da den kom ut:
Krim fra Filippinene med den tidligere norske politimannen Stein Inge Olsen, alias Stingo. Han er i ferd med å ta sitt eget liv da en kvinne på flukt ramler inn døren og trygler om hjelp. Det siste hun rekker å fortelle Stingo før hun dør i armene hans, er at noen har planer om å myrde landets president. Med politiet og mektige politikere i hælene jages Stingo gjennom slum og jungel. Skal han overleve må han avsløre korrupsjon, narkotikahandel og hemmelige karteller. Til slutt ligger hele Filippinenes framtid i hans hender. Bare Stingo kan redde landet fra å bli et nytt diktatur. "Boken har en spenningskurve som en Tina Turner konsert, med start i hundre og stigning derfra". Berit Kobro, VG

For fler boktips se Beatesbokhylle

8 kommentarer:

 1. Du er absolutt inne på noe der Tine, vi blir overrøst med boktips hver eneste uke gjennom andre bloggere og i tillegg de vi finner selv enten i bokhandelen eller på nett.Inne på bokelskere.no blir listen min stadig større av bøker jeg ønsker å lese.Man kan vel slå fast at en ikke kommer til å rekke over alt og at noen bøker forblir ulest.Noen sier at livet er for kort til å lese dårlige bøker og det er sant. Har gjort som seg når det gjelder disse bøkene, kjøpte eboken og venter på den andre som skal komme posten når den blir utgitt. Er spent på denne.

  SvarSlett
 2. Er kommet et stykke inn i denne nå, og det er en artig historie som rulles opp. Roar Sørensen har en herlig penn i sine beskrivelser og skildringer. Litt uferdig i plotting, kanskje men jeg er bare 60 sider inn i boka, så vi får se. Morsomt å se at jeg inspirerte deg, og tusen takk for linkingen til mitt innlegg om Smertens Aveny. Ha en fin tirsdag, da :)

  SvarSlett
 3. Jeg blir absolutt påvirket av både omtaler, smakebit på søndag og boken på vent. Jeg skriver og skriver på titler og noen av dem ender til å med opp som lest :-) Jeg er en veldig impulsiv leser, det vil si at jeg leser det jeg har lyst til akkurat da. For å bli litt mer strukturert har jeg bestemt meg for å følge Lines lesesirkel og altså lese 1 bok som er bestemt på forhånd hver måned. Ellers får vi se, det blir nok litt av hvert :-)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Spennende bok :) høres ut som noe for meg!
  jeg er blant de som har mange lesemål, men ikke mer enn at jeg har et håp om å nå det ;) men jeg er ikke verre fant enn at alle lister kan endres underveis:) for mitt viktigste mål er å kose meg med mange bøker, dernest er det et mål for meg å utvide horisonten (dvs lese mer enn bare krim ...)

  ha en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 5. Lesemålene mine gjør at jeg kan få mulighet til å putte det jeg har lyst til å lese innimellom, jeg ser heller ikke på dem som noe som er hugget i stein. De er en overordnet ledestjerne om hva jeg ønsker å fokusere på det året, men jeg tar det ikke så tungt om jeg ikke når dem. Det er tanken som teller ;)

  SvarSlett
 6. Har ingen lesmål. Er så ny i "gamet" at jeg må se det an det første året. Jeg blir påvirket av det andre leser. Men nå har jeg noen jeg skal lese først. Så får alt annet vente litt. Men jeg noterer opp bøker innimellom.

  SvarSlett
 7. må innrømme at eg ble fryktelig nysjerrig på begge disse bøkene etter den smakebit hans. kanskje eg skal lese denne da ;)

  SvarSlett
 8. Har tenkt å lese denne lenge,siden Roar har reklamert så mye for den selv på diverse bloggportaler, så det blir vel en dag det og.:)

  SvarSlett