torsdag 14. februar 2013

Sara Blædel`s "De glemte pikene" kommer ut på norsk i dag!

Sara Blædel har grafisk utdannelse og har arbeidet som kokk og servitør i tillegg til journalist og forfatter. I 1993 startet hun opp forlaget "Sara B" som skulle spesialisere seg på å gi ut krim.
I 2004 kom hennes første krim i en serie om kriminalassistent Louise Rick og venninnen, journalisten Camilla Lind.
Rekkefølgen er:
Grønt støv
Kall meg prinsesse
Kun et liv
Aldri mere fri
De glemte pikene
Jeg hadde allerede lest de to første bøkene for noen år siden, og likte dem veldig godt. Jeg kan ikke se at bok nr. 3 og 4 er oversatt til norsk, men i dag, på selveste Valentinesday, slipper Tiden  "De glemte pikene" på norsk.
Fremst i boken har de et flott portrett av Louise Rick, for de som vi stupe elegant, rett inn i bok nummer fem. Det må sies at disse bøkene svært godt kan leses uten å ha lest de andre.

Dagen jeg fikk leseeksemplar på denne i posten, ble bøker lagt til side, og planer endret. Dette var en bok jeg lot gå foran alt annet. Seks timer og noen krus te senere, var det ikke lett å gå å legge seg, for puls og adrenalin nivå var på topp. Dette var en spennende bok! Originalt plott, og selv om tema er ganske "creepy", balanserte handlingen helt på kanten av det jeg "tåler".
Det er ingen tvil i min sjel, dette er krim som får terningkast 6!

Forlaget skriver:
I en skog på Sjælland blir liket av en kvinne funnet. Ifølge rettsmedisinerne har hun vært død i et døgn, og et stort arr på den ene siden av ansiktet burde gjøre det lett å identifisere henne. Men ingen har meldt henne savnet, og kriminalassistent Louise Rick har ingen spor. Hvem kan hun være?
Etterforskningen ripper opp i gamle sår, også for Louise selv, som konfronteres med hendelser hun har gjort alt for å glemme.

2 kommentarer:

  1. Har tenkt litt på denne men har ikke fått med meg at det var en del av en serie, og tusen takk for rekkefølgen, Boken må leses en gang forstår jeg..hmm kanskje jeg må sende en mail til hun på forlaget på selveste valentines dagen? Ha en fin dag:-)

    SvarSlett
  2. Denne skal jeg merke meg.:) Men å har jeg så mye krim liggende, så de holder vel til påsken er over.;)

    SvarSlett