tirsdag 12. februar 2013

Boken på vent: Belinda Bauer`s "Blacklands"

For ikke lenge siden leste jeg en anbefaling som satte meg på sporet av Belinda Bauer. Siden jeg liker å begynne med begynnelsen, endte det med at jeg bestilte hennes første bok "Blacklands" på biblioteket.
Jeg fikk samtidig fikk beskjed fra Cappellen at utgivelse av "Finders keepers" er utsatt til høsten, så jeg bestemte meg for å lese den på engelsk.
Da jeg ikke fant den hos ARK Beyer i dag, våget jeg meg inn på Amazon for å bestille den der. Nå kan jeg glede meg til pakke i posten, med den, og to av tre andre bøker som jeg hadde på handlelisten, for mitt neste London besøk.
Finders keepers er hennes tredje bok, og på nettsiden hennes skriver hun at løse tråder fra de to første bøkene vil bli nøstet opp her. Hennes bok nummer to Dark side har kommet ut på norsk og heter Mørke dager.
Klikk på lenken for oppklarende rekkefølge, selv om bøkene ikke ser ut til å måtte leses etter hverandre.
Belinda Bauer er en britisk forfatter. Da hun nærmet seg 40 debuterte hun med Blacklands, og har etter det skrevet tre bøker til. Handlingen er lagt til en liten landsby i Wales. Hun mottok Gold Dagger Award for beste kriminalroman for Blacklands i 2010.
Forlaget sier:
12 år gamle Steven Lamb er ikke som sine jevnaldrende når det gjelder fritidsaktiviteter. Etter skoletid graver han i jorda ute på heiene. Han vil så gjerne ha tilbake den hyggelige tonen hjemme. Mormor er alltid er trist og sur, og hver dag står hun ved vinduet og venter på at Stevens onkel Billy skal komme hjem. Steven har aldri møtt onkel Billy, for da Billy var 11, for 19 år siden, gikk han på butikken, og siden har ingen sett ham. Billy må være død, og Steven er ute og graver for å finne levninger som kan bevise det og bringe mormor ut av sorgen.På den tiden da Billy forsvant ble pedofile Arnold Avery livstidsdømt for seriemord på småbarn. Det er all grunn til å tro at han drepte Billy, og Steven skriver et brev til Avery for å spørre hvor han begravde Billy. Dette blir starten på fascinerende katt og mus lek mellom den desperate gutten og en drapsmann som har kjedet seg i mange år.
Fler gode boktips? Sjekk ut bloggen Beathes bokhylle

6 kommentarer:

 1. Denne bestilte jeg her om dagen og ser virkelig frem til den kommer i posten. Var ikke klar over at hun hadde skrevet Mørke dager også,den må jeg få tak i også,om ikke akkurat med det samme. Flott bok å ha på vent og jeg er spent på hva du synes. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 2. Høres så fryktelig spennende ut denne boken, så glas jeg har den alt stående i bokhyllen min. Må bare finne den frem jeg også:) Kos deg med boken når den tid kommer og ha en herlig dag!:)

  SvarSlett
 3. Virker spennende.. en ny krimdame å sjekke ut en dag.:)

  SvarSlett
 4. spennende saker ! har glodd på denne, på norsk altså. må leses snart !

  SvarSlett
 5. Ohoi, høres sykt spennende ut!

  SvarSlett
 6. Denne har jeg lest. (Boktemaer som dette får egentlig leselisten min til å vokse ukontrollert - Så det er godt at jeg har lest noen av dem). Dette var en meget anderledes krim, en type jeg ikke hadde lest før - men også en bok jeg likte virkelig godt!

  SvarSlett