lørdag 2. februar 2013

Lørdagscafè og bokklubb i Teaterkjelleren til DnS i formiddag

Petter Næss Agnete Haaland og Frode Thuen lytter intenst til spørsmål fra salen
DnS inviterte til årets første lørdagscafè i formiddag. Denne gangen var vi invitert ned i Teaterkjelleren. Cafèvert var Frode Winther, og med seg som gjester hadde han Helge Jordal og Siren Jørgensen, på en sang hver. I tillegg fikk vi høre de tre flinke musikerne som spiller i "Et Dukkehjem" mens skuespiller Gerald Pettersen manøvrerte kontrabassen.
I invitasjonen sa de at de ville "ta en svensk en", og jeg trodde først det var svenskevitser de skulle dele med oss, før jeg så at det var svenske viser, det sto.
Frode Winther ga oss de svenske perlene på rekke og rad. Han sjarmerte med letthet publikum, som satt og vred seg av lykke alle som en.
Der var en helt egen stemning i Teaterkjelleren i dag, med mange skuespillere til stede både på scenen og i salen. Veldig gøy å se dem i løs og ledig lørdags-fri stemning.
Jeg prøvde å ta noen bilder uten blitz, men de ble ikke noe bra. Å forstyrre de på scenen med blitzen hadde jeg ikke lyst til. (Selv om jeg hadde fått lov...)

Det gikk slag i slag på DnS i formiddag, og etter en liten pause var det tid for andre møte i bokklubben.
Jeg var med på første møte, og hadde den gang stor glede av å se teatersjefen i samtale med forfatter Vigdis Hjort.
Denne gangen var tema "Lengselen etter å bli elsket" og det var teaterstykket "Mørketid" som dannet grunnlag for samtalen, som foregikk mellom samlivsekspert Frode Thuen, reggisøren for stykket Petter Næss og Agnete Haaland.
Det ble pratet om dysfunksjonelle familier, hva en kan gjøre for å bote på problemene. Om åpenhet og toleranse. Frode Thuen som lever av å hjelpe mennesker ut av vanskelige perioder i livene sine, kom med mange fine innspill, men Petter Næss imponerte stort med sin egen innsikt i den menneskelige skjebne.
Samtalen fløt fint, mange hadde sett Mørketid og Et dukkehjem, og enda fler ville gå å se stykkene etter dette vellykkede møtet i bokklubben.
Tusen takk til DnS som spanderer så flott lørdagsunderholdning på sitt publikum!

1 kommentar:

  1. Dette hørtes ut til å være et både interessant og svært vellykket arrangement! Dette kan du nok leve på en stund.

    SvarSlett