lørdag 23. februar 2013

Fasten er over etter 10 døgn og kostholdet i vår blir lavkarbo

Det er bare til å innse det, hvis ikke kroppen min skal lagre energi må jeg holde meg langt unna karbohydrater. Jeg har vært "slapp" det siste halve året, og 6 kilo har krøpet, sakte men sikkert på, og lagt seg sånn litt over det hele.
På askeonsdag tok jeg affære, og startet en faste. Denne varte i 10 døgn, og ble avsluttet i går. Da hadde jeg  gått til innkjøp av nye ketosesticks og kunne konstatere at de lyste mørkelilla, så jeg er allerede i min ønskede tilstand av ketose.
Ketose betyr at kroppen forsyner seg av fettlagrene på kroppen når den trenger energi, fordi der ikke er tilgjengelige karbo-reserver å ta av. Når du spiser brød, pasta, ris, poteter og frukt har kroppen din alltid sukker og ta av, og da vil den ikke forsyne seg av fettlagrene, noe vi som har lyst å kvitte oss med noen kilo er avhengig av.
Etter 10 dagers faste har jeg gått ned 3 kilo, jeg kommer i noen bukser som har lagt lenge urørt i skapet, fordi jeg har vært så oppblåst. Nå er magen "flat"... (ikke helt). Jeg har ikke sure oppstøt lenger, leddene er tøyelige og fine og energien er på topp.
Heldigvis har jeg massevis av flotte oppskrifter lagret på bloggen min, så det er ikke vanskelig å finne frem til god lavkarbo mat. Jeg har vært gjennom dette før, og frykter ikke omstillingen fra å ikke skulle spise poteter og pasta. Brød er det verste, så jeg laget i går en porsjon knekkebrød, sånn at jeg har å ty til hvis det blir krise. I utgangspunktet vil jeg ikke spise ting med pålegg på, men det hender jo at en har det for travelt til noe annet.
Fasten ble brutt i går med et deilig salatmåltid. Salat må alltid spises med dressing, oljer, salt og pepper. I går hadde Frode stekt sopp som han hadde krydret ekstra godt. Dette oppi salaten sammen med litt feta gjorde det til et herremåltid.
I kveld skal jeg også ha salat, med Baba ghannouj på siden som dressing. Dette er en dipp laget av aubergine. Den kan minne om hummus, men har ikke karbohydratene som kikertene i hummusen inneholder.
Vi har en deilig solfylt lørdag i Bergen. Jeg skal på bytur med kino med min mamma, før jeg skal sette meg ned å lese Den fortrolige. Ha en fin lørdag!

2 kommentarer:

  1. Lykke til med kostholdsendringen.:) Ha en fin dag.

    SvarSlett
  2. Så tøft av deg å faste! Jeg har gjort det et par ganger da jeg var rundt 20 år gammal, men kjenner ikke helt trange til å gjøre det igjen. Kjenner meg igjen i kiloer som sniker seg på når jeg ikke spiser lite nok karbohydrater. Dessuten avskyelige mengder luft i magen :(

    Ikke gi deg igjen denne gangen! :)

    SvarSlett