tirsdag 5. februar 2013

Tema denne onsdagen i Mitt tematips er "Heia Sverige"

En fin måte å dele leseopplevelser på er ta en utfordring eller to. Ukentlig finner du flere på nett, og onsdagen er det Bokbloggeir som oppfordrer oss til å fortelle litt om hva vi leser, gjennom "Mitt tema tips". Tema denne onsdagen er "Heia Sverige!" Det er opp til oss om vi vil legge inn en gammel lenke i henhold til tema, eller lage et nytt blogginnlegg. Denne gangen gjør jeg litt av begge deler.
Jeg er veldig glad i svensk krim. Da mener jeg ikke forfattere som Marianne Cedervall eller Karin B. Holmquist (ser at noen kaller dette for krim),  men det litt mer brutale slaget.
Åsa Larsson, Camilla Lackberg, og Johan Theorin er forfattere jeg jubler over når de kommer med noe nytt. Håkan Nesser, Henning Mankell og Jan Guillou er også forfattere fra nabolandet som jeg leser "alt" av. 
Denne gangen vil jeg si "Heia Sverige!" til en annen dame som har gjort forfatter av seg, i rent selvforsvar mot sin egen mor. 
Dette handler like mye om den svenske folkesjela, som om at mor og datter krangler via litteraturen. Klikker du på linken under kan du se hva jeg skrev om denne svenske boken.

6 kommentarer:

 1. Hei! Kjempefint bidrag til denne ukas tema. Dessuten litt uventet. Regner med det vil bli en del linker til de andre du nevnte ja ;) Dette virker som en tøff bok. Håper mange svipper innom i dag og leser. Det fortjener bokomtalen.

  SvarSlett
 2. Jeg har lurt litt på denne og etter at jeg så intervju med Anna Wahlgren på Skavlan fant jeg ut at denne må jeg få tak i. *Iler inn å leser omtalen din!* Ha en super dag Tine:-)

  SvarSlett
 3. Leste vel omtalen tidligere her... og dette er en bok jeg ønsker å lese. Opptrinnet til Wahlgren på Skavlan overbeviste ikke- det gjorde derimot datteren. Men man vet jo ikke helt hva som er hva med to vidt forskjellige versjoner..og opplevelser.
  Ha en fin dag.:)

  SvarSlett
 4. Ser at vi har samme smak når det gjelder svenske forfattere, de er virkelig dyktige. Boken du presenterer her har jeg imidlertid ikke hørt om, så den må jeg sjekke ut nærmere!! Tusen takk for tipset :)

  SvarSlett
 5. Husker jeg leste om denne boken da den kom ut (lurer på om det ikke var den samme artikkelen som du viser til), og tenkte at det må være interessant å lese om den berømte Anna Wahlgren som skrev om barneoppdragelse. Og virkeligheten som fortonte seg helt annerledes for barna hennes enn hva hun forfektet utad. Takk for tips!

  SvarSlett
 6. Har fått mye oppmerksomhet denne mor og datter krangelen, har gjort meg veldig nysgjerrig da på denne boken:) Takk for tips!:)

  SvarSlett