torsdag 21. februar 2013

Belinda Bauer - Har du lyst å lese en skrekkfilm? les Mørke dager

Blacklands var henne første bok. Jeg likte den så godt at jeg likså godt lånte bok nummer to på biblioteket, og satte i gang. I denne boken er det en del snakk om nationalparkene Exmoor og Darthmoor, og selv om det er spookie greier som foregår, fikk jeg utrolig lyst å reise dit.
Mørke dager ga meg ingen nedtur, med nerve fra første side holdt den meg fengslet. Belinda Bauer sine bøker har sin handling i Devon, et idyllisk landskap helt sør i England.
I denne boken blir vi kjent med politimannen i landsbyen Shipcott (fiktiv). Han var ikke med i første bok, men han holder til i samme landsby som hovedpersonen fra den boken, og saken og mennesker fra første bok blir referert til.
Det gjør ingenting at du ikke har lest den første om du vil begynne med Mørke dager.
Jonas Holly er en landsens politimann som etter beste evne holder orden på landsbyen han bor i, og de rundt. Hans historie med en kone som er syk av MS, er en varm og rørende del som gir fin motvekt til resten av handlingen.
Når en gammel, stum dame som er lam fra halsen og ned blir funnet drept i sengen sin, kommer Inspektør Marvel på banen. Han er en ufordragelig type som er ekkel mot, ikke bare Jonas men alle andre han snakker med. Siden han kommer nedover fra London, og er en ekte asfaltgutt, kan en jo undre seg om dette er det det generelle synet landsbybefolkningen har på byfolk.
Der skjer fler drap, og hele historien blir veldig skummel.
Jeg vil ikke røpe innspurten i boken, men sier bare at de siste 180 sidene leste jeg i en intens jafs.
Boklunch i fastetiden - hjemmelaget cappuchino og en spennende bok

Finders keepers er hennes tredje bok. Denne kommer ut på norsk til høsten, men jeg har kjøpt den og vil lese den på engelsk så snart jeg kan. Fra teksten bakpå ser jeg at politimannen Jonas Holly er med her også, noe som får meg til  lure, etter å ha lest slutten på Mørke dager....
I introen til boken står det at personer fra de to foregående bøkene er med, og saker blir belyst og oppklart.
Rubbernecker er hennes fjerde utgivelse.

4 kommentarer:

 1. Oj, denne frister virkelig. Engelsk krim? Devon tror jeg at jeg har vært i...muligens, eller like ved. Har vært i Somersetområdet, Cornwallområdet--i alle fall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du vært der :) Ikke les slutten hvis du er alene hjemme :)

   Slett
  2. Oki. Vakkert der.. Huff da, takk for advarsel. Hva gjør jeg når jeg bor alene, dvs er stor sett alltid hjemme alene???

   Slett
 2. Denne må jeg sette på huskelisten min! Har laget meg en huskeliste på bibliotekssiden min, så kan jeg reservere bøker etter hvert som jeg skal låne mer!

  SvarSlett