tirsdag 26. februar 2013

Boken på vent i uke 9 er: Veke 53

Dette er et nytt kapittel i serien "Tine gjør ting for første gang".
Denne gangen skal jeg lese en bok på nynorsk. Helt frivillig.
Som noen kanskje har fått med seg har jeg et litt trøblete forhold til nynorsk, og jeg har vært lite villig til å gjøre noe med det.
Jeg skjønner jo at dette sikkert er ganske barnslig, så før jeg sier opp BT abonnementet mitt i rein trass, skal jeg prøve å lese èn bok.
På nynorsk altså :)
Det er den bergenske superbloggeren Johanne Magnus som har kakket et hull i skallet mitt, og motivert meg til å gi nynorsken en sjanse. I BT søndag hyller hun forfatteren Agnes Ravatn, og da jeg skal gå inn på fbsiden hennes og trykke liker, ber hun meg likså godt med på Litteraturhuset, for der skal forfatteren lede søndagsskolen denne søndagen.
Jeg hadde dessverre andre planer, og måtte stå over, men boken (eller skal jeg si boka) hennes Veke 53 fant sin vei fra biblioteket til min lesestol i dag.

Jeg aner ikke hva jeg går til, men frempå boken står det:
Veke 53 er ein original, humoristisk og sår variasjon over eit kjent tema - midtlivskrisa.

Så får vi se da, om jeg med alle mine fordommer kommer meg gjennom en hel bok på nynorsk :)

Har du lyst å se hvilke bøker som ligger på vent rundt om i de tusen bokblogghjem, finner du veien via bloggen Beates bokhylle. God jakt på fine lesetips!

10 kommentarer:

 1. Lukke til. Det er bra gjort å utfordra seg sjølv på denne måten. Sjølv har eg ikkje lese Ravatn, men ho ser spennande ut.
  Gode og greie nynorske bøker finst faktisk; har du prøvd Grytten, Tiller eller Hovland? Eller kva med nynorsk krim, f.eks. Rune Timberlid?

  SvarSlett
 2. Det blir spennende å se hvordan det går,tipper det går fint og at ikke boken havner i veggen på et eller annet tidspunkt. Det er kjekt å utfordre seg selv litt sier jeg og titter bort på bunken med de svenske bøkene jeg skal lese i år. Lykke til Tine:-)

  SvarSlett
 3. Uten at jeg har lest denne, trur jeg du har gjort klokt i å velge ei bok med litt humor når du skal utfordre nynorsk-vegringa di! Jeg noterer boka sjøl også!! Lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
 4. Så flott at du utfordrer deg sjøl! Vi trenger å gjøre det også noen ganger. Og dette kommer du sikkert ikke til å angre på. Jeg liker veldig godt å lese nynorsk, syns språket er mangfoldig og rikt. Lykke til!

  SvarSlett
 5. Åh ... Det fins så mykje god nynorsk litteratur der ute. Sjølv vil eg trekka fram Kolbjørn Hauges hysterisk morosame krimbøker om Petter Eliassen. Herleg lesing. Lukke til Tine! :)

  SvarSlett
 6. Jeg er enig med Geir i at det finnes mye fint på nynorsk :-) Selv er jeg vokset opp i en nynorsk kommune men valgte å skifte til bokmål på gymnaset. Men jeg liker å lese nynorsk for det :-) (Veke 53 skal jeg notere meg)

  SvarSlett
 7. Jeg kan ikke huske å ha lest så mange bøker på nynorsk. Leste Ingelin Røsslands bok Kirsebær snø i fjor. Veldig lettlest selv på nynorsk :)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for støttende ord og lesetips alle sammen. Har notert meg noen navn, og vil ta opp igjen tråden.
  Er ferdig med Veke 53, det gikk greit når jeg bare hadde fått tøyset fra meg (med høytlesning) de første sidene. Neste steg må være å komme seg gjennom det i BT som interesserer, selv om det er på nynorsk.

  SvarSlett
 9. Agnes Ravatn er en frisk dame. Hørte henne lese fra egen bok på Litteraturfestivalen på Lillehammer for tre år siden. Lykke til.:)

  SvarSlett
 10. Har ikkje lese Ravatn men eg trur det er eit godt val når du skal verte ven med nynorsken ;-) Lukke til!

  SvarSlett