søndag 10. februar 2013

Karnevalsfesten er over, er du klar for faste?

Har du tradisjon for å faste? Nå nærmer den tradisjonelle fastetiden seg, og vil du prøve å faste er dette en fin tid å gjøre et forsøk. Når jeg sier forsøk, må jeg samtidig si at det går ikke an å bare faste litt.
Enten faster du, ellers gjør du det ikke. Hvis du ikke går helhjertet inn for det, piner du deg selv ved å være sulten hele tiden. Ved en skikkelig faste føler du ikke sult, men får stort sett positive reaksjoner fra kroppen din.
Fasten innledes, i følge norsk tradisjon, med avslutningen av karnevalet. I dag er det fastelavns søndag og vi skal fete oss opp med de tradisjonelle fastelavnsbollene. Mandagen i morgen heter blåmandag, (da angrer vi på bollene) tirsdag er fetetirsdag, hvor det er vanlig å spise feit mat, for eksempel rømmegrøt.
Så kommer askeonsdag, og det er første dagen, av de 40 dagene som gjenstår frem til 1 påskedag, når fasten skal avbrytes.

Dette var kort fortalt litt om historikken bak fasten. Jeg har fastet alt fra 3 til 9 døgn, og har god erfaring med både korte og lange fasteperioder. I september 2012 fastet jeg i 9 døgn, HER kan du lese om mine erfaringer fra den gang.
I forbindelse med fasten prøver jeg å leve rolig uten underholdning og sterke inntrykk. Mest for å teste meg selv, forsøker jeg å leve så asketisk som mulig, uten å bruke penger på annet enn mat. Jeg går lange rolige turer, tar lange bad, og lytter til avspennings cd`ene mine. Jeg skal også forsøke å komme litt bedre igang med meditasjon igjen, noe som gjør underverker for å roe sinnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar