Snaddersuppe nesten tom for karbohydrater |
Grønn spinatsuppe
Brokkoli, stilken og 2-3 buketter
1/2 stor pose spinat
2 dl vann
Grønnsakbuljong
Salg & pepper
2 dl fløte
Spirer og gresskarkjerner til garnityr
Sånn gjør du:
Kok opp brokkoli stilken som du har kuttet i 5 biter, ha så i bukettene og få det til å fosskoke. Ha i litt grønnsaksbuljong. Når det fosskoker skikkelig har du i spinaten, legger på lokk og skur av varmen. La stå i 5 minutter. Ha grønnsakene i foodprosessoren og kjør, spe etter hvert med kraften og kjør til det er en jevn masse. Ha dette oppi pannen igjen og spe med kremfløte. Kok opp og smak til med himalayasalt og nykvernet pepper. Ved servering er det veldig godt med spirer og gresskarkjerner til "pynt". Denne suppen kan alle som begrenser karbohydratene nyte med meget god samvittighet.
Tips: Lager du til den grønne gørra om kvelden tar det deg 2 minutter å lage deilig sunn suppe til middag.
Så fin oppskrift, brokkoli blir så fort gul også og da fikser ikke jeg å spise den kokt i buketter ihvertfall :)
SvarSlettGrønnsaker er jo best, jo ferskere de er, men det hender at et eller annet har "gjemt seg" i kjøleskapet, og da er det ok og koke suppe.
SvarSlettmmmm. bruker å lage slik brokkolisuppe. aldri prøvd med spinat sammen :D
SvarSlettÅhh, så godt det ser ut! Næring og helse i hver en skje ;-D Ønsker deg en riktig fin uke Tine.
SvarSlettEtter jeg har begynt å spise mye rå mat, synsk jeg ikke lenger supper er så himla sunt...
SvarSlettMen godt er det i vinterkulden :)
(Og vegetar og lavkarbo, så det er no noe)