tirsdag 31. januar 2012

Elin`s Thaisuppe med marinerte scampi

Elin Larsen har noen fantastiske bilder på bloggen sin. Jeg har et bra kamera, men har nok verken ferdighetene eller program på pc`en til å trylle frem så fine bilder. I alle fall frister de meg mange ganger til å prøve oppskriftene hennes. Litt justeringer blir det på hva en har til rådighet og hva en liker.
Dette brukte jeg til en 4 porsjoners gryte med Thaisuppe:
1 pose scampi (marineres gjerne over natten)
1 hel chili
1 klype syltet ingefær (eller raspet fersk)
3 fedd hvitløk
1/2 løk
Cocosolje (eller raps) til steking
2 bokser cocosmelk
2 dl vann
1 toppet ss grønnsakbuljong
3 ss Fish saus
3 stk. lemongras (spises ikke)
saften av 1 lime (limeblader hvis du har)
3 gulrøtter
3 vårløk
1 neve aspargesbønner
1 rød paprika
1 gul paprika
masse fersk koriander
Du begynner med å finhakke chili, ingefær, hvitløk og løk og frese det "forsiktig" i litt olje.
Ha så i resten av ingrediensene til sausen, og smak til. Husk å knuse lemongras`en litt, da kommer den deilige smaken bedre frem.
La det koke pitte litt før du har oppi strimler av grønnsaker. Jeg pleier bare å la det stå uten å koke noe særlig, for da blir grønnsakene passe al dente. Ha i litt av korianderen, men spar litt til dryss ved servering.
Scampi kjøpes frosne med skall. Det tar en time å tine dem nok til å skrelle dem. Mens de tiner lager du til en marinade av god olje (jeg har hjemmelaget chiliolje på lur som passet bra) hvitløk og ingefær som du finhakker. Vend scampiene i marinaden og sett i kjøleskapet. Vend dem gjerne flere ganger, og la dem gjerne marinere en god stund.
Når du skal spise suppen, varmer du den forsiktig opp til kokepunktet, har scampiene oppi og serverer med en gang de har skiftet farge fra grå til orange. Suppen må ikke koke etter scampiene er oppi, da blir de seige.
Er du redd for at ting er for tidkrevende, eller vanskelig? Dette er ingen av delene, bare utrolig kjempegodt!! Tusen takk Elin for atter et inspirerende innlegg :)
Litt av ingrediensene klar til bruk
Scampi legges til marinering først
Passe spicy thaisuppe klar til nyting

4 kommentarer:

 1. Kjempe gøy å høre at suppen falt i smak hos deg. Jeg elsket den, og skrapte til og med dyptallerkenen ;-p PS: bildene dine er fine :)

  SvarSlett
 2. sikkert nydelig :D har ikke fått prøvd den enda

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett