fredag 6. januar 2012

Oppdatering på ketosen. Første delmål er nådd, jeg er i ketose!

Det tar noen dager fra du slutter å spise karbohydrater til kroppen din er i ketose. Det er først da kroppen utelukkende forsyner seg av fettlagrene dine når den trenger energi.
Så lenge kroppen har karbohydrater tilgjengelig, vil den først og fremst bruke disse for energi. Det er mange mennesker som missforstår dette. Nå for tiden, kan det jo virke som om fett plutselig har blitt sunt, og at vi liksom ikke skal legge på oss av fett lenger. Selvfølgelig gjør vi det! Hvis kroppen har lett tilgjengelige karbohydrater å forsyne seg av, så sparer den på fettet. Spiser du karber setter du kroppen i fettlagringsmodus!
Skal du spise lavkarbo, må du gjøre det hele tiden, ikke til annet hvert måltid, eller annen hver dag.
Målet mitt var å komme i ketose fredag morgen, og i dag tisset jeg på en ketosesticks og fikk det bekreftet, med en fin lilla farge. Jeg hadde egentlig ikke trengt å bekrefte det på denne måten, for tungen er grå av belegg og ånden er dårlig, så jeg viste at jeg er i ketose. Et kilo har fordampet på disse dagene, og det er også helt etter planen. Jeg hadde pittelitt hodepine i går, men den er vekke i dag.
I går laget jeg Skaldeman`s laksepatè, det er super lavkarbomat som metter godt. I tillegg er den god å spise kald, så den kan jeg ha som lunch i dag, og ta restene til kvelds. Jeg spiste den med masse fersk spinat, røykelaks, sennepssaus og svart lodderogn, nam, nam!

1 kommentar: