lørdag 31. desember 2022

Oppsummering av lesemåneden desember

Desember kom og gikk, jeg er sikker på at jordkloden snurrer mye fortere nå enn den gjorde for noen tiår siden. Litt tur, litt kultur og mye litteratur har preget denne siste måneden i året 2022, som de andre månedene. 

Jeg er glad i bloggen som oppslagsverk, men føler at den er en dinosaur i en verden av nye plattformer og dingser, takk for det gamle og tusen takk, til hver og en av dere som fremdeles leser og kommenterer, vi holder vel koken et år til?

Dette leste jeg i desember: 

 1. Maja Lunde - Drømmen om et tre - 4
 2. Lars Saabye Christensen - Hjemmekontoret - (essay) - 5
 3. Audur Ava Olafsdottir - Svaner blir ikke skilt - 5
 4. Carl Henrik Berge - Saltstøttens sønn - 4
 5. Olav R. Øyehaug - Stupet og handa - 5
 6. Jon Michelet - Brennende skip - 4
 7. Solvej Balle - Om utregning av omfang - 4
 8. Ian McEwan - Leksjoner - 4
 9. Èdouard Louis - En kvinnes frigjøring - 5
 10. Karl Ove Knausgård - Det tredje riket - 5
 11. Èdouard Louis - Forandre seg. Metode - 5
 12. Agnes Ravatn - Gjestene - 4
 13. Kerstin Ekman - Løpe ulv - 3
 14. Jenny Colgan - Velkommen til Floras kafè - 4 
 15. Sarah Pearse - Sanatorium - 4
 16. Gøhil Gabrielsen - Etter oss - 5
 17. Ian McEwan - Kakerlakken - 4
 18. Jenny Colgan - Den endeløse stranden - 4
 19. Èdouard Louis - Samtale om kunst og politikk - 5
 20. Frøydis Lilledalen - Paradis - 4
 21. Trude Teige - Havet syng - 5
 22. Èdouard Louis - Voldens historie - 5
 23. Èdouard Louis - Hvem drepte faren min? - 5
 24. Trude Teige - Løgnere - 5

Romaner: 20
Essay: 1
Krim: 2


Det ble litt av en haug med titler denne måneden, men jeg skylder på at lydbøkene var korte, så også bøkene til Èdouard Louis. Jeg falt av 1001-lesesirkelen de siste månedene, men Elida er grei og kjører i gang igjen, så nå koser jeg meg med å lete opp bøker, og lage leseliste for neste år. 
Jeg har ikke delt ut noen 6`ere denne måneden, men mange 5`ere, og det er jeg fornøyd med. Nå ser jeg frem til neste års utfordringer på lesefronten, ingenting er planlagt, men noe dukker nok opp. 

På kulturfronten: 

Harmonien spilte Oppstandelsessymfonien, jeg var på en boklansering med Carl Henrik Berge og Olav R. Øyehaug, foredrag om Annie Ernaux, på DnS så vi den hysteriske forestillingen Come from away og oppunder jul pakket vi oss sammen med mange andre på Verftet og digget Bigbang. Førjulstiden ble avsluttet som seg hør og bør med julekonserten til Frode Grytten band, og uken etter det eminente Tertneskoret sin fine julekonsert.


Takk for det gamle alle gode lesevenner, håper vi ses også i 2023 ☺17 kommentarer:

 1. Vel blåst Tine .:) Har lest 9 av dine (3 Louis, Pearse, Saaby, Ravatn, 2 Colgan, Lilledalen ) . Er halvveis i Gabrielsen, har lasta ned Voldens historie og Metode, kjøpte Det tredje riket i går av noe julegavepenger, og har Berge, Øyehaug og Teiges bøker liggende på vent. Løgnere på e-bok.
  Takk for at du holder blogglandia levende:)
  Vi er ikke dinosaurer, det kommer stadig nye til, synes jeg. Man må bare holde seg litt orientert på IG og FB i tillegg.
  Ses på nyåret også garantert:)

  Nå er det kalkun og karamellpudding in making her:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har lest mye av det samme, så gøy, og ikke minst at du skal lese flere av de jeg har lest i desember. Godt å høre at du synes at vi ikke er dinosaurer, men så er jo du på Instagram og kanskje Goodreads også? I forbindelse med 1001-lesesirkelen gikk jeg inn på Goodreads for første gang, men fant ikke lesesirkelen, så her i gården passer dinosaur godt :)
   Kos deg i kveld, vi har funnet noe breiflabb i frysen til svigers, så det blir nok middag, men noen festløver er vi ikke, da svigermor ligger på sykehus fremdeles.
   Gleder meg til å tilbringe 2023 med deg <3

   Slett
  2. Ja, jeg er på GR også. Mest for å ha det som kartotek og kunne se fremdrift på boka og lese hva andre mener om de bøker jeg leser. Litt enklere med en app enn Bokelskere.
   Takk, det samme til deg. Er heller ikke noen festløve nyttårsaften, sjelden jeg synes det er stas. I kveld blir det rolig middag her med min yngste sønn. Usikkert om det er vær til raketter fra kommunen i år. Ellers kan vi se det fra taket, kanskje..

   Takk det samme Tine, og vær fornøyd med innsatsen som "dinosaur":)

   Slett
  3. Jeg finner nok ut av det, får sitte meg ned å grisle litt med det. Kjekt med en rolig kveld, svigerfar har akkurat sagt at jeg er fin nok, så jeg (og de andre) slapp å gå å pynte oss, det er lykke på jord.

   Slett
 2. Hei, jeg er like imponert hver mnd. over alt du rekker å lese. Jeg har lest mye mindre i år enn tidligere, men så har jeg hatt andre jern i ilden. Morsomt at du likte Trude Teiges bøkene. Jeg likte nok løpe ulv og drømmen om et tre bedre enn deg, men slik er det. Eudouard sin, Ravatn og Michelet sine er vi helt enige om. Gleder meg til Svaner blir ikke skilt (har den liggende)og Knausgård sin.
  Jeg har også ramlet litt av 1001 bøker, men ønsker å fortsette med den til neste år.
  Ønsker deg et GODT NYTT ÅR!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi kan ikke være hjertens enige på alle bøkene, det handler jo også om tid og sted, og hvilken bok en leste rett før. Godt å høre at du er med på 1001-lesesirkelen også til neste år, selv om vi ramlet av litt mot slutten i år.
   Riktig godt nytt leseår til deg også Ingun :)

   Slett
 3. Gode Tine! Eg har fått med meg at du har hamna på Goodreads, og det gler mitt Goodreads-hjarte. Eg er bibliotekar og kan legge inn bøker/fikse på bøker så det er bare å gi beskjed.

  Takk for det gamle året, og gode ønsker til svigermor :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var nyttårsforsettet sitt det, å komme meg på Goodreads. Takk for spark bak, jeg har jo savnet aktivitet rundt 1001-utfordringen, men skjønner at alle dere andre er på Goodreads og Instagram. Jeg har prøvd å legge inn bøkene jeg skal lese i begynnelsen av året, men flere norske titler kommer ikke opp. Betyr det du sier at du kan legge dem inn? regner med smale norske bøker ikke havner der av seg selv :)
   Takk for utfordring og spark bak!

   Slett
  2. Eg kan fiksa, har ikkje møtt på eit problem eg ikkje kan fiksa til ennå :-) I 9/10 tilfeller er det norske bøker, eller norske omsetjingar eg legger inn :-)

   Slett
 4. En dinosaur blant flere andre dinosaurer. Du leses Tine, av mange flere enn du tror, selv om mange er på IG og andre steder :-) Jeg har vært svært på siden i 2022. Ble faktisk drittlei både skriving og lesing en periode. Hadde en mnd uten ei eneste bok. Nå tar det seg opp igjen. Er alltid optimistisk i begynnelsen av året, og leser flere blogger jevnlig gjennom hele året. Ikke flink til å kommentere nei. Alt kan bli bedre i 2023. Jeg har gått tilbake til gammal sci-fi og koooser meg med forfattere jeg ser ingen andre leser her inne. Føler meg litt som the odd one out for tiden, MEN - det leses! Godt nyttår til deg. Det er rom for alle dinosaurer. Det skal nå mer til før vi legger inn årene helt :-)
  Og - velkommen til GoodReads!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og så skulle jeg skrive: Jeg har vært svært AV i 2022... hehe, optimismen gjennomsyrer ;-)

   Slett
  2. Jeg er så glad for at du viser deg på fb innimellom, alltid kjekt å vite hva du holder på med :) Det er lov å gå lei av både lesing og skriving, her går lesingen av seg selv, men jeg kjenner at gleden over å skrive/formidle leseopplevelse ikke er like stor.
   Godt du har plukket frem noen "sære" interesser, og leser selv om du er litt på kanten av mainstream.
   Godt nyttår Marianne, veldig kjekt å høre fra deg :)

   Slett
 5. Ønsker deg et godt nytt år og at du fortsetter med bloggen. For meg har det dessverre vært et labert bokår. Jeg håper virkelig at jeg kan få igjen gnisten jeg fikk da jeg oppdaget bokbloggernes univers i 2012/13. Jeg savner virkelig den tida da vi hadde en bloggportal vi var knyttet til. Det inspirerte meg til å finne tilbake til gleden det er å lese bøker. Jeg innser at det kommer ikke av seg selv, jeg må virkelig bruke tid på lesing, for den har jeg, selv om jeg ikke har kapasitet til å lese så mange bøker som du gjør.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å høre at du kjenner på det samme som meg, og savner gnisten som du kaller det. Siden jeg vil bruke tiden min på lesing, orker jeg ikke følge med på hvor alle de andre har blitt utav, så det er min egen feil at jeg detter litt av.
   Lesemålet mitt er alltid mye lavere enn det det blir, for 2023 satser jeg på 170 bøker, det skal litt til siden det ble 226 i år :)
   Godt nyttår Tone håper du finner tilbake til leseroen i år.

   Slett
 6. Eg set pris på "dinosaurbloggarar" sidan eg sjølv ikkje er særleg aktiv verken på Insta eller Face. Eg er heller ikkje på GoodReads, men har brukt Bokelskere i mange år, sidan "førbloggtid" faktisk. Dette for å halda styr på leste bøker, favorittar, statistikk osv.

  Som alltid er eg fascnert av (og imponert over) kor mykje og kor variert du les. Eg har kun lest Løpe ulv av dine desemberbøker - og den likte eg nok mykje betre enn deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også mest fortrolig med Bokelskere, rotet godt innpå Goodreads nå, når jeg skulle prøve å gjøre noe, vi får se...
   Godt vi kan være dinosaurer sammen Berit.
   Tror "alle" likte Løpe ulv bedre enn meg, får prøve igjen en gang. Leser nå Farvel til Eddy Bellegueule på nytt nå, ga den en 3`er i 2015, nå blir det nok en 5`er, ting skjer :)

   Slett
  2. Jepp, ting skjer. Korleis ein oppfattar/opplever bøker har ofte med timing å gjera; humør, stemning, kva ein nyleg har lest osv.

   Slett