onsdag 25. januar 2012

Baba Ghannouj (uttales baba ganosj) lavkarboalternativet til hummus

Det er kjempe lett å lage en lavkarbo variant av hummus
Hummus er kjempegodt, en fin måte å få i seg fett på, og lett å lage. Men når en har valgt et kosthold uten karbohydrater forsvinner også hummusen fra kostholdet. Et kjempegodt alternativ er derfor Baba Ghannouj.
Kikerter har 42 karb. mens aubergin har 2, så det sier seg selv.
Sånn lager du Baba Ghannouj:
2 store auberginer
3 fedd hvitløk
1 ts malt spisskummen
en god skvis sitron
2-3 ss tahini
litt kajennepepper
2 ss hamp eller olivenolje
Legg auberginene i en form og steik dem i 50-60 minutter. Snu dem underveis så hele skallet blir skrukkete og fælt. Ta dem ut og la dem avkjøle, sånn at du får dradd av skinnet uten å brenne deg på fingrene. Del kjøttet i biter og ha det i foodprosessoren sammen med de andre ingrediensene. Smak til med himalayasalt.
I dag skal vi spise dette sammen med Tabbouleh, en annen klassiker fra Midtøsten. For å gjøre denne mer karbo-vennlig har jeg byttet ut bulguren med mandler. Disse har fått ligge i bløt i 5 timer, tørket godt av og kjørt i foodprosessoren. Bland det sammen med finhakket bladpersille og spinat, og de andre ingrediensene. Sitter du nå å tenker at du ikke ville blitt mett av dette?  Vel, jeg blir mett av det, men til de i familien som ikke er i ketose så får de også servert råstekte poteter til.
Vel bekomme!

3 kommentarer:

 1. Mmm... Jeg elsker baba ghannouj, men har ikke laget det selv enda. Må teste oppskriften din :)

  SvarSlett
 2. Hvor lenge holder dette seg i kjøleskapet? Hummus er bedre enn man skulle tro, så jeg regner med lavkarboversjonen er like bra!?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes baba bhannouj er akkurat like godt, men kanskje det har en litt mer "voksen" smak. Spørs hvor raus du er med tahin`en, den setter jo litt smak.
   Den holder seg ikke lenge i kjøleskapet, for du klarer ikke spare på den :)
   (2-3 dager ville jeg våget)

   Slett