søndag 29. januar 2012

En begivenhetsrik helg i Oslo

Vi var ved Oslo S før klokken 10:00 og tuslet rolig mot Grunerløkka for litt shopping. Jeg er ikke fan av Karl Johan, og ville heller prøve lykken i en av de andre områdene med koselige butikker og ikke fult så mange kjedebutikker. Før vi skilte lag drakk vi en deilig Cortado på Wayne`s Coffe, Frode lesket seg med muffins, mens jeg smugspiste litt av lavkarborundstykket jeg hadde i vesken. Jeg fikk meg en fin runde i et veldig koselig strøk. Kjekt å se at mange av de gamle butikkene i Oslo har beholdt gamle skilt og logoer.
Akerselva og noen av dens forfrosne innbyggere
Da jeg kom tilbake til sentrum satt jeg meg inn på Eger, en flott liten restaurant som også serverte rawfood. Dette så jeg etter jeg hadde bestilt mozarellasalaten min, så det får bli til neste gang.
Eger Cafè kan anbefales, koselig personale, deilig mat og gode stoler
Vi sjekket inn på hotell Edderkoppen, og strakte oss i noen minutter før vi måtte legge i vei mot restauranten "Havsmak". Her møtte vi gode venner vi ikke har sett på så alt for lenge, og koste oss med masse prat, utsøkt mat og ikke minst drikke. Tiden løp fra oss, og Frode og jeg måtte løpe ganske så brått fra selskapet for å nå teateret. (Se eget innlegg)
Edderkoppen anbefales ikke hvis du skal bo i Oslo. Det var vanvittig lytt mellom rommene, og vi måtte drøye lenge før vi kunne legge oss til å sove uten å høre alt som de på naborommene skravlet om.
Lørdag var det et besøk på rawfoodrestauranten "Helt Rå" som var hovedmålet. Etter en rolig morgen tok vi toget til Sandvika. Helt rå ligger i et av tre koselige trehus som ligger i en liten park. Verden var svart/hvit, nedsnødd og ganske utrivelig, men det var lett å se at dette er et koselig sted om våren og sommeren. Skiltet var satt ut, døren var åpen og lysene tent, men en hyggelig mann dukket opp fra kjelleren og fortalte at akkurat i dag hadde ikke personalet på restauranten dukket opp, og vi måtte toge tilbake til Oslo uten å ha fått smake på deres utsøkte retter.
Bomtur, veldig synd siden vi var kommet den lange veien....
I Oslo tok vi trikken til Majorstua og gikk nedover Bogstadveien og tittet i butikkvinduene. En butikk var jeg inni, og her kjøpte jeg garn til en jakke. Det er veldig deilig å være på helgetur og ikke ha det travelt. Vi følte oss uthvilt og fornøyd når vi kom hjem.

2 kommentarer:

  1. Oooopsann! Det var liksom ikke meningen at du skulle spise raw food denne helgen da skjønner jeg ;-p Cafe Eger har god raw food mat, faktisk bedre enn avd som Helt Rå hadde i Oslo. Har ennå ikke vært i Sandvika, kanskje vi møtes der sammen en dag Tine! ;-D Hyggelig å høre alt det fine du har opplevd i helgen. Ha en flott søndag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det var vist ikke dagen for rå mat. Skal ta det sterkt igjen på mitt eget kjøkken til uken :)

      Slett