lørdag 14. januar 2012

Endelig er tiden inne for første premiere på Den Nationale Scene!!

Det aller første stykket vi skal se i 2012, som den nye teatersjefen Agnete Haaland har på planen, er teaterversjonen av Bertholt Brechts lille roman
Mor Courage. Hvis du er interessert i handlingen kan du titte på resymèet jeg skrev, etter å ha lest boken.
Da dette er en av de største satsingene til Haaland i år, må jeg innrømme at jeg har noen små ville "teaterfugler" i magen.
Det skal bli gøy å se deres tolkning, og om det er like mye sang og musikk i stykket, som i boken.
Temaet i stykket er selvfølgelig tragisk, derfor varmer vi opp med suppe og rødvin på den nye supperestauranten i Lille Øvregate, som heter Bastant. Så får vi håpe at høy kvalitet på forestillingen gjør at vi allikevel går opprømt og glade der ifra.
Woao.... dette var bra! Eller skal jeg si sterkt, for det var en virkelig sterk historie som ble fremført. Hundreårskrigen var en krig som varte og varte, og det var mange som livnærte seg på den. Siren Jørgensen gjorde en utrolig troverdig figur som Mor Courage, flankert av sine tre barn som imponerte stort. Frode Winther hadde rollen som ververen, og han må ha hatt noen timer i helsestudio for å få kostymene klar...
Jeg var veldig spent på musikken og ble behagelig overrasket over Atle Halstensens bidrag, for det var mye musikk av passe rocka format. Vi satt på absolutt siste rad, (sånn er det på premierer, da kan ikke selv de fasteste av publikummere velge selv) så nå gleder jeg meg til å se det på nytt fra våre faste plasser på rad 3.

1 kommentar:

  1. Enig! Veldig bra stykke og fremføring. Synes samtlige skuespillere imponerte, særlig gøy var det å se nye fjes som spilte så bra. Siren Jørgensen og Frode Winther var suverene !

    Hildegunn

    SvarSlett